NyhederSoftwareUngt Tech

Aarhusiansk iværksætter vil digitalisere køreskolerne

Køreskole

Gennem tre år har den aarhusianske startupvirksomhed, Drivelogger, arbejdet på en digital løsning til køreskolerne. Nu har den første elev med en digital lektionsplan fået sit kørekort.

Biler bliver snart selvkørende. Skoler bruger digitale tavler, iPads og intranet. Men køreskolerne, de halter bagud, når det kommer til digitalisering.

Det mener i hvert fald idémanden bag det aarhusianske startup Drivelogger, Kasper Nissen. Siden det pr. 1. juli i år blev lovligt at underskrive lektionsplanen digitalt, har Drivelogger kørt en betaversion af deres digitale løsning på tre køreskoler i Aarhus. Og på Rask køreskole har den første elev med en digital lektionsplan 12. december fået sit kørekort.

Tæt samarbejde med Flightlogger

Kasper Nissen havde undret sig over, hvorfor man stadig godt inde i det nye århundrede fik en lektionsplan i papirform. I tæt samarbejde med Flightlogger, der tilbyder et lignende system til flyskoler verden over, udviklede han Drivelogger, der skal digitalisere køreskolebranchen.

Gennem de seneste tre år har teamet testet og udviklet løsningen blandt andet sammen med politiet og er nu nået frem til en endelig – og lovlig – løsning.

“Det er lykkes at samle et stærkt team med stor erfaring fra digitale løsninger. Holdet består af partnere fra henholdsvis IT-minds og Flightlogger, samt et par rigtig dygtige udviklere. Jeg selv har mange års kommerciel erfaring fra SaaS-branchen,” fortæller Simon Heiberg, der er CEO i Drivelogger, i en pressemeddelelse.

Vil ruske op i en branche med mange begrænsninger

Nu skal startuppet ud og vise køreskoler landet over, at deres løsning kan gøre kommunikationen mere effektiv med deres app, mulighed for digitale underskrifter, elevdatabase og rutetracking.

“Drivelogger skal være verdens største platform for køreskoler. De forskellige markeder i Europa minder meget om hinanden, så det giver nogle rigtig interessante muligheder for ekspansion,” fortæller Simon Heiberg og fortsætter:

“Vi ved godt, at vi rusker op i en branche, som længe har været underlagt begrænsninger i forhold til lovgivning, og vi er helt klar til at hjælpe køreskolerne i gang, så de får en god digital start.”