Arkiver

IværksætterlivSoftwareSponsoreret indhold

Martin Thorborg: Sats på machine learning og kunstig intelligens

Machine LearningFotogram: Anne Kring

“Machine learning og kunstig intelligens er billigt og nemt at gå til – kom igang,” siger serieiværksætteren Martin Thorborg. Han mener, at det er her iværksættere skal bruge deres energi lige nu og peger på eget firma Dinero som eksempel.

Engang kunne it-programmer kun det, du programmerede dem til. Nu kan de lære og blive klogere med tiden, hvis du fodrer dem med information. Det kaldes machine learning og er et underfelt af datalogi, der giver computere evnen til at lære uden at blive eksplicit programmeret. Og machine learning er netop, hvad Dinero stadig i højere grad arbejder med i deres regnskabsprogram.

“Kunstig intelligens og machine learning bliver en helt ny epoke af services, som vi snart vil se rigtig meget af i vores samfund,” siger serieiværksætteren og administrerende direktør i Dinero, Martin Thorborg.

Læs også: Martin Thorborg sælger regnskabsvirksomhed for ukendt millionbeløb

Machine learning bruges i Dinero til automatisk genkendelse og bogføring af kvitteringer. Det er et intelligent system, som gør bogføring mere simpelt, så eksempelvis mindre virksomheder og iværksættere kan fokusere på det, de er gode til i stedet for bogføring.  

En virtuel regnskabschef

Når man er bruger af Dinero og har brugt nogle penge, så tager man et foto af sin kvittering, og uploader det i deres app. Systemet aflæser så kvitteringen og finder dato for køb, beløbet og hvilken vare eller ydelse, der er tale om. Hvis der eksempelvis er blevet købt blomster, kommer en række scenarier, som brugeren skal tage stilling til. For eksempel om blomsterne er til en ansat, til virksomhedens lokaler eller til videresalg.

Læs også: Milliardhandel: Microsoft vil købe LinkedIn

Alt efter hvilket scenarie der er tale om, er der forskellige regler for, hvor meget der kan trækkes fra i skat. Men brugeren skal bare vælge det korrekte scenarie og ikke forholde sig til det regnskabstekniske. Det gør programmet selv. For det har med tiden lært, hvad de forskellige senarier betyder i regnskabet. 

Scenarierne er nemlig lavet på baggrund af 1.500.000 bilag, og da der hele tiden kommer flere bilag til, bliver maskineriet bag Dinero klogere med tiden. Automatisering er skabt gennem et samarbejde med Microsoft, hvor Dinero benytter sig af cloud servicen Azure.

Iværksættere skal satse på machine learning nu

Netop at Dinero kan bruge en cloud løsning, betyder meget for udvikling og omkostning:

“Machine learning er billigt sammenlignet med i gamle dage, hvor du skulle have mega computere, for at gøre den slags. I dag kan du gøre det i en Amazon eller Microsoft cloud løsning,” siger Martin Thorborg, der er sikker på, at vi i fremtiden vil komme til at se meget mere til machine learning og kunstig intelligens.

Derfor opfordrer han iværksættere til at fokusere på teknologierne nu.

“Det er nemt at gå til, og det er et kæmpe åbent vindue, der bliver foræret væk til de iværksætterne, der vil arbejde med det. For der er næsten ingen ting i vores samfund, der er baseret på det lige nu, men det er uden tvivl fremtiden,” Martin Thorborg.

Læs også: Microsoft: Her er de vigtigste digitale trends

Når man bruger en cloud løsning er der dog risiko for hacking, men her mener Martin Thorborg, at de har sikret sig bedst muligt ved at samarbejde med Microsoft.

Skriv et svar