Arkiver

RekrutteringSoftwareSponsoreret indholdUngt Tech

Nyt koncept lokker it-talent med rockmusik, jobs og speeddating

virksomheder

It-virksomheder er hele tiden på jagt efter dygtige it-udviklere, men de har svært ved at finde dem. Samtidig er de nyudklækkede it-talenter ikke altid klar over de unikke it-jobmuligheder uden for København. Det paradoks gør Technology Denmark op med ved at invitere de mest kvalificerede unge til speeddating og festival. 

Musikken bragede ud i Tusindårsskoven under Tinderbox-festivalen og samlede i år flere tusinde gæster i Odense. Nogle af gæsterne var dog ikke blot kommet for at høre musik. De kom også for at gå til en helt særlig type jobsamtale. En af dem var russiske Ruslan Jonusas, der i sommers dimitterede som it-udvikler fra Syddansk Universitet.

“Jeg så eventet på en flyer på universitet og søgte om at komme med, fordi jeg syntes, det lød spændende og gerne ville med til Tinderbox,” fortæller Ruslan Jonusas.

Flyeren tilbød Ruslan Jonusas en Tinderbox-billet, hvis han til gengæld ville deltage i et rekrutteringsevent under festivalen. Dimittender med Ruslan Jonusas’ it-uddannelse er nemlig eftertragtede medarbejdere. For selv om mange flere vælger en længere it-uddannelse, er det slet ikke nok til at dække virksomhedernes behov. Ifølge undersøgelser fra blandt andet DI vil der i 2030 faktisk mangle 19.000 it-udviklere.

Technology Denmark hooker it-dimittender op med virksomheder

Softwarevirksomheden Hesehus, der ligger i Odense, mærker i høj grad, at der er rift om it-udviklere.

“It-området er et marked i voldsom vækst, og softwareudviklere er kommet i høj kurs. Vores virksomhed fordobles hvert tredje år, og derfor har vi hele tiden brug for at finde nye, dygtige udviklere. Men det er svært, for der er kamp om de dygtige,” siger Mette Reinholt Mortensen, der er direktør for leverance og udvikling i Hesehus.

De er derfor gået ind i et partnerskab med Technology Denmark for at få råd og sparring til, hvordan de får de unge dimittender til at få øjnene op for Hesehus. Der er nemlig en tendens til, at mange vender blikket mod København. Og det er fordi, det er her, de største virksomheder er og dermed nogle af de stærkeste brands, mener Mette Reinholt Mortensen.

Technology Denmark har til formål at skabe de bedste forudsætninger for rekruttering af it- og softwaretalenter. De samarbejder med virksomheder, offentlige myndigheder og uddannelsesinstitutioner for at fastholde, udvikle og tiltrække talent til Odense. Derfor har de sat sig for at udvikle nye rekrutteringsprocesser, hvor gode arbejdspladser bliver hooket op med de dygtigste, nyuddannede it-udviklere.

tinderbox-peter-revsbechstuderende
Rekrutteringseventet til Tinderboks var en speeddating mellem dimittenderne og virksomhederne.

Speeddating på Tinderbox

Resultatet af Technology Denmarks nye rekruttering blev afprøvet på Tinderbox. Her havde de arrangeret et event, der fungerede som en speeddating, hvor 30-40 it-dimittender mødtes med 10 forskellige virksomheder.

“Det er en god måde at rekruttere folk på. For det er meget mere afslappende end en traditionel jobsamtale. Desuden slipper man for af blive afvist og skrive ansøgninger. Her kunne vi bare hive fat i de virksomheder, vi var interesserede i efter speedatingen,” fortæller Ruslan Jonusas, der er glad for, at han deltog og kom med.

Til rekrutteringseventet var der nemlig 140 ansøgere, og Technology Denmark udvalgte 40 til at deltage i speeddatingen, som fandt sted under Tinderbox i Odense. 10 af deltagerne fik job via eventet, og derudover har mange fortsat dialog med virksomhederne om samarbejder. Eksempelvis i forhold til praktik og lignende.

Ruslan Jonusas var en af dem, der kunne tage fra speedatingen og ud og høre musik med en god fornemmelse i maven. Han fik nemlig et job  hos EG Team Online. Hesehus fandt også en ny medarbejder til speeddatingen og fik samtidig nogle gode kontakter blandt de unge.

mette-hesehus__
Mette Reinholt Mortensen fra Hesehus kom fra speeddatingen med gode kontakter og en ny medarbejder.

Unikke it-jobmuligheder i de mindre it-virksomheder

Mette Reinholt Mortensen ser den anderledes rekrutteringsproces som en meget positiv måde at rekruttere på, fordi virksomhederne får lov til at møde de unge. På den måde kan de mindre it-virksomheder nemlig nemmere gøre sig attraktive end via et jobopslag.

“Der er mange jobopslag, der ligner hinanden, men gennem speeddating får dimittenderne et indblik i, hvem der er at samarbejde med. Når vi gør det under Tinderbox, får vi desuden en mulighed for at vise, hvad Odense kan byde på,” siger Mette Reinholt Mortensen.

Odense har et behov for en hel del ekspertise inden for it og software, men udfordringen for virksomhederne er at tiltrække den rette arbejdskraft. Derfor har Technology Denmark også tidligere rekrutteret via Odense Filmfestival og fortæller, at de kommer til at lave flere lignende rekrutteringsevents. Blandt andet en stor Tech Talent Conference i maj, ligesom de gentager succesen på både Tinderbox og Odense Filmfestival næste år.

Skriv et svar