Arkiver

GuideIværksætterlivNyheder

Tech-Posten: Bill Gates kæmper for klimaet, og Big data kommer på skoleskemaet

Techposten, startup

Tech-Posten er dit startup-overblik. Vi ser tilbage på en uge, hvor Bill Gates slog et slag for klimaet, hvor Big Data kom på skoleskemaet, og hvor Just Eat spenderede nogle millioner på at styrke brandet i Canada og Storbritannien.

Trumps nyudnævnelser har ikke været godt nyt for klimaet, hvis man spørger eksperterne. Heldigvis er nogle af verdens tech-giganter gået sammen i en ny fond ledet af Bill Gates, som skal bekæmpe klimaforandringerne med innovativ teknologi. Mindre godt er det for USA’s forhold til Rusland, at Rusland har fået skylden for valg-hacket i USA, hvor Putin eftersigende er personligt involveret.

Teknologi i form af droner har i denne uge gjort sit indtog hos Amazon, der lavede deres første dronelevering i Storbritannien. Også i Storbritannien har Just Eat styrket deres position ved at opkøbe hungryhouse. I samme omgang opkøbte take-away giganten også canadiske SkipTheDishes.

Herhjemme har IT-Universitetet annonceret, at Danmark nu får sin første uddannelse i Big Data, samme uge som regeringen åbnede døren på klem for Uber med et forslag til en ny taxilovgivning. Der har dog ikke udelukkende været begejstring for det politiske klima i Danmark, hvor startuppet Famly kritiserer det nye offentlige it-projet Aula.

Læs også: Tech-Posten: Ugens op- og nedture

Og som kirsebærret på toppen har fintech-startuppet Lunar Way fået et millionbeløb til at ændre bankoplevelsen for Snapchat-generationen, og Global Startup Awards har offentliggjort at de i 2017 udvider paletten til Indien.


Redaktionens bud på julegave-tech

 

telefoner

Parrot Zik har i samarbejdet med Philippe Starck lavet et par fede trådløse høretelefoner. Ledningen er et jackstick som i et snuptag kan kobles af og med øretelfonerne kommer også en trådløs oplader og en pose til at opbevare dem i. I højre ørekop er der indbygget en touchfunktion, der lige to et par sekunder at finde og forstå, men lyden er god, og de er super behagelige at have på i længere tid.

bog

Tech-journalisten fra Harddisken, Henrik Føhns, har skrevet en bog, en art roadmovie, om de seneste 25 år teknologiske udvikling med interviews med blandt andet kloge hoveder fra Singularity University, transhumanister, filosoffer og entreprenører. Den Globale Puls fører en gennem teknologiske udviklinger som kunstig intelligens, selvkørende biler og internettet på en alt andet end højpandet manér, så man både bliver underholdt og klogere.

taske

Bag pseudonymet Elektronista befinder foredragsholder og digital trendanalytiker Christiane Vejlø sig. Hun er kendt og elsket for sin indgående viden om teknologi, gadgets og trends, og hun har udviklet en designertaske med plads til alle ens must-carry mobile devices; power bank, telefon, iPad, ledninger, lakridser, læbepomade, kort og høretelefoner. Knomo Elektronista Clutch har plads til det hele, fylder ikke alverden og kan bruges til hverdag og fest, uden at man går ned på udstyr.


Ugens besynderlige indslag

Den russiske fotograf Egor Tsvetkov har brugt ansigtsgenkendelse til at finde folk, som han har taget billeder af i metroen. Historien er fra tidligere på året, men fik en viral genopstandelse denne uge. Og klart nok – for det er da vildt, at han med appen FindFace kunne finde 70 procent af de fotograferedes sociale profiler.

egor
Foto: Egor Tsvetkov

Du kan se flere af Egor Tsvetskovs 100 fotografier på hans hjemmeside eller på Boredpanda.com.


Søndagsfristelsen

De kalder det den næste generation af 3D-print. En high end 3D-printer, der kan printe kredsløb, fleksible materialer og fuld farve. NexD1 har tyske Next Dynamics døbt printeren, der skulle være den første 3D-printer af sin art. Fascinerede er den i hvert fald, men indtil videre kun tilgængelig på Kickstarter.


Det var alt for denne gang.

God søndag!

Skriv et svar