Arkiver

IoTNyhederUdland

London laver stort forsøg med Internet of Things i 2017

IoT

Tidligt i år 2017 vil BT Tower i London tænde for, hvad der bliver verdens højest placered IoT-netværksbase, som vil være gratis til rådighed for indbyggere og virksomheder. Forsøget skal vise, hvilke muligheder der ligger i Internet of Things.

Næsten helt oppe i toppen af det 190 meter høje kommunikationstårn BT Tower, der rager op mellem bygningerne i Fitzrovia, London, ligger verdens højest placerede IoT-netværksbase. Den sover. Men kun lidt endnu. For starten af 2017 bliver der tændt for smart city-netværket, Things Connected, et gratis testforsøg for registrerede indbyggere, startups og mindre virksomheder i hele London, skriver BT Trower i en pressemeddelelse.

London skal være klar til at gå foran med IoT

Things Connected skal være med til at sætte fokus på, hvor store muligheder, der ligger i IoT og vise, hvordan man kan forbinde alle teknologiske enheder gennem internettet, så Storbritannien er åben for og klar til at innoverer med IoT, skriver Digital Catapult Centre.

Netværket blev lanceret af Digital Catapult i september 2016, som BT Tower og Everynet har indgået et partnerskab med om at få udbredt Things Connected. Netværket benytter såkaldt LoRaWAN-teknologi, som gør det muligt for de forbundne elementer at køre på meget lavt blus, hvilket forlænger batterilevetiden, tillader langtrækkende kommunikation og har lave omkostningerne, hvilket ifølge BT Tower gør det ideelt for at understøtte IoT-applikationer.

IoT giver nye sikkerhedsudfordringer

Internet of Things handler om, at objekter fra vores hverdag bliver koblet op på internettet. På den måde kan de sende og modtage data, som – forhåbentlig – kan gøre hverdagen lettere og mere effektiv eller give os vigtig information til at basere beslutninger på.

Der har dog tidligere været kritiske røster om netop IoT, da Tingenes Internet stiller os over for nogle helt nye sikkerhedsudfordringer, når millioner af apparater, dimser, sensorer og maskiner kobles op på internettet. Men der er også fordele i IoT, eksempelvis adgang til information om eksempelvis hvorvidt en bygning er energieffektiv, hvilken rute der er hurtigst til arbejde, eller hvor der er ledige parkeringspladser.

“Netværket vil blive en vigtig del af Londons transformation til en ægte smart city og vil fremme dens position som et af de bedste steder i verden at bo, arbejde og gøre forretning. Things Connected vil gøre det muligt for os at lave IoT-eksperimenter inden for trafik, transportsektoren, energistyring og miljø,” fortæller Jeremy Silver, CEO, Digital Catapult i pressemeddelelsen.

Startups er med til at udvikle netværket i London

Digital Catapult lægger vægt på, at netværket ikke er bygget af kommercielle hensyn, men for at afprøve nye idéer, som, når de først er udviklet, kan blive lanceret på et af de kommercielle netværk, der dækker Storbritannien. De registrerede indbyggere, startups og virksomheder kan komme med idéer til, hvordan de vil bruge Things Connected, og den mulighed skal være med til at opmuntre til at undersøge, hvordan IoT kan transformere voress liv – både på arbejde og hjemme.

Interesserede virksomheder og iværksættere kan selv tjekke, hvordan deres IoT-løsninger kan blive afprøvet på Things Connected, når det går i luften på Digital Catapult Centre.

Skriv et svar