Arkiver

IværksætterlivNyhederSponsoreret indhold

Netværk, sikkerhed og outsourcing: Startup-udfordringer anno 2016

BizSpark Plus

Sikkerhed er på dagsordenen bredt i disse digitale tider. Men også outsourcing og mangel på et stærkt internationalt netværk blev diskuteret, da Microsoft holdt juleafslutning for nogle deres BizSpark Plus iværksættere i Lyngby.

De indfinder sig om bordet. Med æbleskiver, glögg og visitkort. Vidt forskellige mennesker, fra vidt forskellige egne med vidt forskellige forretninger. Dog har de det tilfælles, at de alle er interesserede i at diskutere de udfordringer, startups møder i dag både inden for landets grænser og udenfor.

Over for mig sidder Anette Nørgaard fra Microsoft. Hun har inviteret nogle sine BizSpark Plus startups til juleafslutning. Lidt hygge. Og lidt seriøsitet. Ved hendes side er AcronordicRaw Milk, så Unitpal, NuStay for enden af bordet med Medei på det andet hjørne, NabufitBeScord og Printix. 14 personer. 14 iværksættere.

julekurv
Hos Microsoft blev der også delt julekurve ud til BizSpark Plus-medlemmerne.

Alle startups er forskellige, men udfordringerne kan være de samme

De løser så forskellige udfordringer som klinisk afprøvning af medical devices og UX management til ejendoms og omsætningsstyring i hotelbranchen, Big data til match mellem kunder og luksushoteller, gamification til at få os til at bevæge os mere, hjælp til finde fejlfakturering over cloud-printløsninger til modernisering af klinisk research.

Nøgleordet er cloud. Alle virksomhederne bruger Microsofts Azure-løsning, og dermed giver første punkt på dagsordenen næsten sig selv. Er skyen sikker?

Ingen kan vide sig 100 procent sikker mod hacking og diverse ondsindede trolls derude, men ved at vælge Microsoft mener flere af BizSparkerne, at de har fundet den mest sikre løsning. Netop fordi Microsoft er så kendt, så verdensomspændende, ville det være en katastrofe for ikke bare partnerne, men også brandet, hvis der gik hul på skyen.

Det var i hvert fald en af grundene til, at Nustay valgte at blive en del af BizSpark Plus, fortæller CEO Mathias Lundø Nielsen. Men skyen kan stadig give problemer. Specielt inden for så konservative felter som pharma, hvor Acronordic må bruge en del kræfter på at forklare sikkerheden i det for kunder og partnere. På den anden side af bordet nikker Hugo Marqvorsen fra Printix. Cloudbaserede løsninger kan godt være et stridspunkt, når det kommer til kunder og brugere. Især hvis deres Facebook- eller LinkedIn-profiler bliver inddraget. Så er alle oplysninger derude.

En overflod af data, men en mangel på talent

På den måde får vi også en overflod af data. Langt mere end vi har brug for, mener Rasmus Heskier Schønning fra fintechvirksomheden BeScord. Længe har man kørt efter devisen “collect everything we might need”. Nu bør man måske mere kun indsamle, det man rent faktisk har brug for. Både for ens egen og brugernes skyld.

Et andet område, der kan give grå hår, er outsourcing og rekruttering. Det er svært at finde de rette kandidater, især inden for tech og developers, i Danmark. Det er tilmed også dyrt i forhold til, hvad man får. Derfor outsourcer mange. Men ved at outsource gør man ansatte til ressourcer frem for mennesker. Derfor rejste Mathias Lundø Nielsen selv til Ukraine, hvor der var en stor talentmasse, oprettede et kontor og engagerede sig i at finde og motivere de ansatte, så de forblev netop det. Ansatte og ikke blot ressourcer.

I dag har Nustay en Head of Development i Kiev og en CTO i Danmark, så alle er på samme side, for med outsourcing kan værdier, kultur og sprog være en barriere.

mums
Med glögg og æbleskiver kom tungen på gled, og der blev diskuteret lystigt i et par timer.

Stærkere netværk i Danmark

Det ville man måske kunne afhjælpe ved at have nogle stærkere netværk. Både hjemme så vi kan dele oplevelser og erfaringer og internationalt, så man kan finde talentmasse på tværs af landegrænser.

I Danmark kan BizSpark være en indgang til sådan et netværk. Til januar genlancerer Microsoft også deres BizSpark Newsletter, som globalt fortæller om de startups, der er en del af tilbuddet.

Netværk er nemlig vigtigt internt såvel som eksternt, lagde Anette Nørgaard vægt på. Og derfor er det så godt nogle gange at sætte et par timer af til at diskutere, hvad der rører sig omkring en i startupmiljøet. Hvem ved, måske kan man lære noget af hinanden.

Skriv et svar