Arkiver

BusinessNyhederSoftware

Toke Kruse satser på danskernes hårdttjente penge i nyt startup

Toke Kruse, Lønadministration, Salary.dk, Billy

Serieiværksætter Toke Kruse gjorde regnskab nemt med Billy. Nu er han gået ind i et nyt startup, der skal gøre lønadministration nemt og tage kampen op mod de store, komplekse virksomheder.

Regnskab, revision, lønadministration. Det lyder tørt, som noget man helst vil undgå eller måske outsource til en anden. Toke Kruse griner over Skypeforbindelsen.

”Der, hvor det er allersjovest, er der, hvor de største udfordringer ligger. Når man kan tage noget meget kompliceret og gøre det nemt. Dét er sjovt,” siger han.

Nu skal løn være let

Han har netop offentliggjort sin nye satsning, Salary.dk, der vil gøre løn nemt. Faktisk er det næsten samme opskrift, som da han gjorde regnskab nemt med sin virksomhed Billy. Og det har da også ligget i kortene i mange år, at han ville gøre noget ved lønområdet, men Billy greb om sig.

Derfor har han nu trukket sig fra den daglige drift i Billy med sit nye projekt.

”Mit udgangspunkt var, at det var så besværligt at lave løn til mig selv og mine ansatte. Det undrede mig, at ingen kunne gøre det ordentligt. Lønprogramsgiganterne havde nærmest monopol, så de behøvede ikke gøre det bedre. Eller også havde de ikke kompetencerne,” grubler han højt og fortsætter:

”Men der lå et undermarked, som jeg ville have fat i ved at gøre, som jeg gjorde med Billy; det behøver ikke være mere kompliceret end det. Løn er så simpelt og essentielt for driften i ens virksomhed, det skal man selv kunne styre. Det bliver bare en lønseddel man kan tyde.” Tokes ansigt flækker i et stort smil. Det er klart konceptudviklingen, der trækker. At designe og brande noget, som folk tager for givet bare er, som det er, og få dem til at udbryde, at nøj, dét er smart!

Fokuserer på løn til SMV’er og enkeltmandsvirksomheder

Hans målgruppe er små og mindre virksomheder, men Salary.dk bliver både for arbejdsgiver og arbejdstager. Det skal ikke være raketvidenskab at se, hvor stor ens skatteprocent er, eller hvad man har til gode i ferie.

”Mange sidder med dyre løsninger, inden for noget, de burde kunne klare selv, eller med billige løsninger, som bliver nødt til at få eksperthjælp ind til områder, som også de burde kunne få gennem lønprogrammet. Og det er dyrt,” siger Toke Kruse.

Han har fundet sit sweet spot som lønadministration født på nettet, så både backend og frontend kan forstås af menigmand. Han løsning er ikke stor og kompleks, men snupper den underskov, hvis behov løngiganterne overser. Og som noget helt nyt tilbyder han også en pakke til enkeltmandsvirksomheder, som ingen tidligere har satset på.

”Traditionelt set behøver de ikke lønadministration. Men man skal godt nok holde tungen lige i munden, hvis ikke man skal stå med et stort skattesmæk, på grund af forkerte procenter eller posteringer,” siger han.

Brugervenlighed i centrum

Virksomheden driver en del af hans team fra en villa i Spanien, hvor hans andre virksomheder også udgår fra. Eller driver er måske så meget sagt. Toke Kruse ejer majoriteten og sidder som advisor, men den daglige drift har han overladt til marketingsdirektør Thor Hvas og administrerende direktør Martin Vesth, som han har arbejdet med gennem flere år i nogle af de andre af de ti virksomheder, han gennem tiden har etableret.

”Jeg er god til at få idéen og finde teamet, men når det kommer til at drive en virksomhed, er jeg ikke nødvendigvis den bedste,” siger han og forklarer, hvorfor netop idéen bag Salary.dk kan snuppe markedsandele fra de eksisterende programmer:

”Brugervenlighed er centralt for os. Det var det, der sikrede os markedet i Billy. Mange af de eksisterende virksomheder har mange år på bagen, men kommer fra en fysisk verden, hvor processen ikke er optimeret til nettet. Den er lang og besværligt, og så mister man mange kunder.”

Den lille kan konkurrere med de store

Lønmarkedet har været stillestående i for mange år, og området begynder da også at røre på sig nu med spirende idéer i startupmiljøet, og planen er, at Salary.dk skal rulles ud i Danmark i første halvdel af 2017.

”Vi har haft kontakt til nogle af de store lønvirksomheder. De kan se, at vi potentielt kan blive en konkurrent. Det er altid komisk, når den lille går til de store, og de gerne vil samarbejde. De har set, hvad vi har gjort med Billy – og det ville da være fantastisk, hvis man kunne have to programmer, som begge er brugervenlige og gør det komplekse let,” siger Toke Kruse.

1 kommentar

Skriv et svar