Arkiver

BusinessNyhederUdland

Dansk iværksættervirksomhed opkøbt af Facebook

Den danske eye tracking-virksomhed The Eye Tribe er blevet opkøbt af Facebook.

Iværksættervirksomheden The Eye Tribe er blevet opkøbt af Facebook. Det fremgår af Virk, skriver Nordic 9 onsdag. Virksomheden laver billig eye tracking til mobile enheder, så måske er det snart slut med at swipe med pegefingeren.

The Eye Tribe er danskstiftet, men har kontorer i Silicon Valley. Virksomheden blev stiftet i 2011. Ifølge Dagens Industri overtog Facebook 100 procent af virksomheden den 15. december i år. Virksomheden underrettede da også sine brugere den 12. december om, at man havde valgt at gå i en ny retning med teknologien og altså stoppede udviklingen af deres produkter.

Eye tracking er en nødvendighed for ALS-ramte

The Eye Tribe modtog i januar 2016 en Innovation Award ved Consumer Electronics messen i Las Vegas, hvor teamet bag virksomheden kaldte deres produkt et gennembrud. Her udtalte CEO og medstifter Sune Alstrup Johansen, at for især patienter med sygdommen ALS er eye tracking en nødvendighed for at kunne kommunikere med familie og venner.

Læs også: The Eye Tribe lancerer verdens billigste eye tracking software

Men mange systemer er dyre, og ifølge The Eye Tribe lancerede de verdens første prismæssigt tilgængelige eye tracker. Med en pris på under 1500 kroner er eye trackeren henvender teknologien sig da også til den almindelige forbruger.

Stiftere mødtes på ITU

Virksomheden er foruden Sune Alstrup Johansen stiftet af Javier San Augustin, Martin Tall og Henrik Skovsgaard, som mødtes i 2006 på ITU i København. The Eye Tribe har tidligere rejst 1,8 millioner dollars i funding fra private investorer og 2,3 milioner dollars fra Innovationsfonden, skriver Nordic 9.

Læs også: The Eye Tribe gik videre i Richard Bransons Extreme Tech Challenge

Det har ikke været muligt at få fat i CEO Sune Alstrup Johansen til at bekræfte endeligt ved udgivelsen af denne artikel.

Skriv et svar