Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

IoTNyhederSoftwareSponsoreret indhold

Agro Intelligence propper landbruget med intelligente tech-løsninger

landbruget

Fremtiden er fuld af teknologi, og det gælder også for landbruget, mener startuppet Agro Intelligence. Og landbruget hilser løsningerne velkommen. Siden start for halvandet år siden er startuppet vokset til 21 mand og har gang i 42 projekter.

Når landmanden tøffer rundt på sin mark, så gør han det efter en planlagt rute. Han vurderer så godt han kan, hvor det er godt at starte og begynde.

“Men det er ikke altid, at han vælger den bedste rute,” siger Ole Green, der har startet udviklingsvirksomheden Agro Intelligence, som har fokus på automatisering af landbrug.

En pendant til Google Maps

De er derfor ved at udvikle en pendant til Google Maps, der kan guide landmændene, når de eksempelvis skal høste, så eller gøde jorden. Med deres produkt kan landmændene effektivisere og få mellem 0,5-18 i kapacitetsforøgelse, siger Agro Intelligence.

Men det er ikke alt, hvad Agro Intelligence laver. De har nemlig gang i mange ting. 42 projekter for at være helt præcis. Projekterne strækker sig over fire brede emner. I en helt anden ende skalaen end ruteplanlægningsprogrammet er der eksempelvis mekanisk ukrudtreningsning.

Green: Vi tager risikoen

“Indtil for halvandet år siden var jeg udviklingsansvarlig i Kongskilde (jordbrugsredskabs og -maskinfabrikant, red.), og sad med en stor udviklingsafdeling. Men da den europæiske landbrugskrise også ramte os, måtte vi skære ned,” fortæller Ole Green, der som følge af det måtte afskedige meget god arbejdskraft, hvilket han var træt af.

Derfor fik han idéen til Agro Intelligence, der er et udviklingsselskab, som er født ud af Kongskildes nedskæringer. Flere af medarbejderne fra Kongskilde flyttede simpelthen over i Agro Intelligence, hvor de kunne fortsætte med at udvikle. Og Kongskilde ejer nu 22,5 procent af virksomheden.

Læs også: Iværksætter: Jeg havde lyst til at gøre det hele selv

Ole Green oplever, at det er risikovilligheden, der gør, at virksomheder som hans egen vælger at skære i deres udviklingsafdelinger. Virksomhederne er nemlig interesserede i Agro Intelligence, fordi de er risikovillige og først byder virksomhederne indenfor, når produktet har bevist sit værd.

Erfaring som iværksætter

Agro Intelligence har blandt andet vokset sig stor hurtigt, fordi Ole Green har erfaring med at være iværksætter. Derfor vidste han, hvor han kunne gå hen og søge hjælp og støtte.

“Jeg ved, hvad der er for nogle forskellige programmer, der hjælper de forskellige virksomheder. Det kan være svært at finde rundt i, og nogle programmer er der mere og mindre hjælpe at hente,” siger Ole Green.

Læs også: Industrial IoT-virksomhed: Vi satser bredt og vinder stort, når opsvinget kommer

Han valgte derfor at gå til imidt, der er den fælles indgang til de midtjyske erhvervsfremme-tilbud. Her har Agro Intelligence både deltaget i startup-, vækst- og coaching programmer. De har også fået støtte til at søge patent på det førnævnte ruteplanlægningprogram, hvor de fik cirka 110.000 kroner hentet hjem.

“Vi var en del af et vækstprogram, hvor rammen var op til 200.000 kroner. Vi søgte cirka 110.000 kroner til konsulentbistand til at søge patent på fire patenter, der lå ved siden af hinanden. Men generelt har vækstprogrammet givet os mulighed for at beskytte et forventet nyt og spændende forretningsområde, således vores kommercielle potentiale er blevet større,” siger Ole Green, der forventer at gå ind i Agro Business Parks coachingsprogram efter nytår.

Skriv et svar