Arkiver

Kategorier

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Damp i kampen for rygestop

De nye e-cigaretter bliver stadig mere populære som led i rygestop, for hvor nikotinplastre og tyggegummi ofte fejler, beretter mange om, at dampen har gjort rygestoppet lettere.

Vi ser nærmere på dampens fordele og muligheder. Læs med, og bliv lidt klogere på emnet.

Hvad er en e-cigaret?

I princippet består en e-cigaret ganske enkelt af et batteri, en glødetråd og en væge. For at generere damp, skal der desuden tilføres en såkaldt e-væske. E-væsken opsuges af vægen, bringes til kogepunktet af glædetråden og fordamper. Dampen ser ud som røg, og den er som oftest tilsat nikotin og aroma. For at få gavn af nikotin og smag skal dampen enten indhaleres eller i hvert fald suges ind. En e-cigaret er oprindeligt udformet som netop en cigaret, men i dag fås e-cigaretten i mange forskellige udformninger. De kan blandt andet fås i udformninger som piber og cigarer, men mange bruger i dag store og kraftige e-cigaretter, som ikke har nogen som helst lighed med traditionelle tobaksprodukter, bortset fra mundstykket og den resulterende damp, som til forveksling ligner røg.

Hvad er e-væske

E-væsken eller e-juicen er en væske, som er designet til at udvikle damp, der minder om røg. For at opnå den rigtige fylde og konsistens, består e-væske primært af vegetabilsk glycerin og propylenglycol. De kemiske navne kan måske lyde en smule afskrækkende, men det er helt almindelige uskadelige ingredienser, som indgår i 1000-vis af dagligdags produkter som madvarer, medicin og kosmetik. De sidste 10% af e-væsken udgøres typisk af aromastoffer og eventuel tilsat nikotin. Aromastofferne er i de fleste tilfælde kunstige (som i de fleste fødevarer i dag), men kan også være 100% naturlige, alt efter producent.

Hvor kan man købe e-cigaretter og tilbehør

I dag er det muligt at købe e-cigaretter og e-juice på snart sagt ethvert gadehjørne, men som med næsten alle former for produkter er der også stor forskel på kvaliteten, når det kommer til e-cigaretter. Pris og kvalitet følges ganske godt ad, og du kan derfor ikke forvente, at kioskens begyndersæt til 150 kroner vil give dig den helt optimale oplevelse af damp-universet. På den anden side er det ikke nødvendigt at investere i det dyreste og mest avancerede udstyr, der let kan koste 1-2.000 kroner, hvis du har lyst at eksperimentere. Som regel får du mest ud af at købe udstyret online hos en større dansk forhandler, der typisk også vil kunne tilbyde et langt større udvalg en de fysiske forretninger. Det kunne eksempelvis være Eleksig.dk. Se priser og udvalg på webshoppen, hvis du vil have en ide om mulighederne.

Tips til valg af udstyr

Hvis e-cigaretten skal bruges til rygestop, kan du med fordel vælge en model, der minder så meget som muligt om en almindelig cigaret. På den måde får du både noget at fingerere med og ”ryge” på, som giver dig den vante cigaretfornemmelse. Når du vælger e-væske, kan du som regel vælge mellem flere nikotinstyrker. Har du røget meget vil en høj styrke formentlig passe bedst, mens lejlighedsrygeren bør vælge en af de milde varianter. Der er frit slag mht. smagen, men en tobakssmag gør selvsagt overgangen mere lempelig. Du kan dog også kombinere med andre spændende smagsvarianter, så du gradvist bevæger dig væk fra tobakken på alle niveauer.

Skriv et svar