Arkiver

HardwareNyhederRobot

Den første kvinde overtager virksomhed i robotklyngen

CP Robotics, kvindelig direktør, Sabina Kethelz

Robotklyngen i Odense har fået en kvindelig direktør. Ved årsskiftet trådte den tidligere direktør Jimmy Alison Jørgensen ned fra CP Robotics, hvor Sabina Kethelz nu overtager topledelsen.

De er et sjældent syn – både i topledelse og især inden for hardware. Kvinderne. Men nu har den første virksomhed i den danske robotklynge i Odense fået en kvindelig direktør. Tidligere forretningsudvikler i CP Robotics, Sabina Kethelz, overtager nemlig direktørstolen efter Jimmy Alison Jørgensen.

Jimmy Alison Jørgensen stoppede ved årsskiftet for at søge nye udfordringer. Det efterlod en tom direktørstol, men der gik ikke længe, før den nye leder var udpeget. For siden sommer havde Sabina Kethelz arbejdet med forretningsudvikling i CP Robotics og siddet med både kunder og investorer. Det krævede derfor ikke den store forberedelse for hende at overtage rollen.

En af de få kvinder i robotbranchen

Sabina Kethelz kommer tidligere fra en af de andre robotvirksomheder i Odense, Blue Ocean Robotics, hvor hun sad fra 2013, men interessen for robotter og hardware har hun længe haft.

”Hvordan ny teknologi kan påvirke vores hverdag, både professionelt med industrien, men også for almindelige personer, har længe interesseret mig. Lidt populært sagt hvordan de disruptive teknologier er med til at forbedre, hvad vi laver,” siger hun.

Læs også: Fynske robotter starter kinesisk partnerskab

Hun er uddannet fra Syddansk Universitet, hvor hun skrev bachelor om udviklingen af en velfærdsteknologisk klynge på Fyn, for herefter at tage en kandidat i international virksomhedskommunikation og strategisk entreprenørskab.

Hun griner lidt, da jeg påpeger, at hun vist er en af de få kvinder inden for hardware og robotteknologi i Danmark. Hun har da heller ikke mødt andre kvindelige direktører i robotklyngen, selvom der dog lige er kommet en ny virksomhed til, der vist har en kvinde i spidsen. Men de har endnu hovedsæde i Aarhus.

”Det ville være dejligt, hvis der var lidt flere. Det vil jeg gerne være med til at sætte fokus på, men det er ikke en del af den almindelige to do-liste,” siger hun.

CP Robotics skal være en blockbuster inden for robot

Først og fremmest skal der dog sættes ind på at få en tredje investor ombord.

”Vi skal have gang i salget, kommercialiseres og arbejde frem mod en ny investor enten i form af kapital eller et strategisk opkøb. Det har vi brug for for at komme videre og få bygget et stort nok team til at vokse os store og blive en blockbuster virksomhed inden for robotteknologi,” fortæller Sabina Kethelz.

Læs også: Nye bejlere til fynsk robotfirma sætter børsnotering på pause

Hun fører derfor den samme arbejdsstyrke videre efter samme kurs som tidligere.

”Lige nu sker der mange spændende ting, og vi står på tærsklen til at bringe vores produkter ud på et marked, hvor der p.t. er meget lille konkurrence på vores ekspertiseområde,” fortæller hun.

Tidligere direktør overlader trygt arven

Og de nye visioner for CP Robotics er den tidligere direktør Jimmy Alison Jørgesen tryg ved, at Sabina Kethelz nok skal klare.

”Det var fantastisk at have muligheden for at starte CP Robotics op. Jeg har lært meget, og jeg synes, at vi er kommet rigtig langt. Jeg har længtes efter at eje min egen virksomhed, og derfor starter jeg nu selv op. Jeg er heldigvis helt tryg bed at overlade CP Robotics i Sabina Kethelz’ og de øvrige medarbejderes hænder,” siger han i en pressemeddelelse.

Læs også: Inspiring Fifty: Se alle kvinderne i den nordiske top50

CP Robotics blev stiftet i 2015 som et spin-out fra SDU finansieret af Science Ventures og Syddansk Teknologisk Innovation. Siden februar 2016 har CP Robotics været en del af Odense Robotics Startup Hub for lovende robotvirksomheder, og CP Robotics lægger især vægt på at gøre det kosteffektivt for SMVer at anvende robotter til at overtage sundhedsskadelige opgaver.

Skriv et svar