Arkiver

HardwareNyhederSoftware

20 projekter har fået 44 millioner kroner i støtte

Markedsmodningsfonden

Markedsmodningsfonden har nu offentliggjort, hvilke virksomheder som har modtaget støtte ved den forrige ansøgningsrunde. 20 projekter får tilsammen 44 millioner kroner til at komme hurtigere på markedet.

En app, som giver mulighed for at tjekke og overvåge modermærker, et projekt som tester og tilpasser en ny deinficeringsteknologi baseret på ozon og en app, der skal gøre byrummet borgernes igen. Det er nogle af de projekter, som har fået tilsagn om finasiering af Markedsmodningsfonden.

“Vi har mange små og mellemstore virksomheder i Danmark, som har udviklet innovative løsninger med et globalt markedspotentiale. Forhåbentlig vil nogle af disse ideer kaste ny vækst af sig, når de 20 projekter får mulighed for at få deres løsninger hurtigere på markedet,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Vidt forskellige markeder

I forbindelse med efterårets ansøgningsrunde har fonden foretaget 204 telefoniske præscreeninger med potentielle ansøgere. Det felt blev skåret ned til 114 ansøgninger for et samlet ansøgt beløb på 243 millioner kroner. Sammen med eksterne ekspertvurderinger har Markedsmodningsfonden udvalgt 20 projekter med deltagelse af i alt 29 virksomheder.

Læs også: Dansk biotech-virksomhed vinder europæisk pris

“De 20 projekter, som Markedsmodningsfonden har givet tilsagn til i denne omgang, henvender sig til mange forskellige markeder. Med støtte fra Markedsmodningsfonden får virksomhederne nu mulighed for at få disse løsninger hurtigere på markedet, og det vil styrke væksten og beskæftigelsen på tværs af brancher i Danmark,” siger formand for Markedsmodningsfonden Carsten With Thygesen i pressemeddelelsen.

Læs også: Deleøkonomisk spin-off vil lade borgerne genindtage byens gader med teknologi

Nogle af de medfinansierede projekter er tilpasning af digitale services til forsikringsbranchen, OurHubs by-app, test af deepframe-teknologien, test af den digitale platform Fresh.land, test af hjælpemaskinen WallMO 100 til byggebranchen, kundeovervågning, kondenserede træpillerbrænde, Biomatics instrument til automatisk, steril og konsistent prøveudtagning og bedre behandling af øjensygdomme.

Kom til informationsmøde om næste runde

Ansøgningsfristen for næste runde er den 18. april, mens der bliver åbnet op for præscreening allerede den 23. januar. I den forbindelse hos Markedsmodningsfonden informationsmøde i København den 8. febaruer, hvor iværksættere og virksomheder kan komme forbi og høre mere om fonden og den kommende ansøgningsrunde.

Se hele listen af de udvalgte 20 projekter og fondens medfinansiering her.

Skriv et svar