Arkiver

BusinessNyheder

Ingen by er bedre end København til at skaffe talenter

København, Netcompany

København fik mandag en fornem titel, som den bedste by i verden til at skaffe talenter til erhvervslivet. Det viser en ny rapport, Global Talent Competitive Index, udgivet i Davos.

Høj livskvalitet, gode uddannelsesmuligheder og et højt uddannelsesniveau, international lufthavn, cykelbroer, store og små broer, gode engelskkundskaber og karrieremuligheder. Det er nogle af de ting, som København indeholder, og som i år har sendt København ind som nummer ét over de byer i verden, der er bedst til at tiltrække, fastholde og udvikle nye talenter til erhvervslivet.

Det er konklusionen i en ny rapport udgivet i Davos mandag. Rapporten, Global Talent Competitive Index, er udarbejdet af eliteuniversitetet INSEAD, forskningsinstitutionen Human Capital Leadership Institute og verdens største vikar- og rekrutteringsvirksomhed, Adecco.

Foran San Francisco og Zürich

I rapporten bliver forholdene i 118 lande sammenlignet, og for første gang er det også blevet undersøgt, hvor attraktive 46 storbyer er for erhvervslivets talenter. Foran byer som San Francisco, Paris, Los Angeles og Zürich ligger altså København på en klar førsteplads.

Noget af det, der sætter København på toppen, er byens internationale muligheder både inden for karriere og infrastruktur, uddannelse og den udbredte brug af engelsk som andet sprog.

Generelt ligger Skandinavien højt med Helsinki på en tredjeplads og Göteborg på en femteplads trods de høje leveomkostninger. Det skyldes ifølge rapporten et højt informationsniveau, gode fysiske strukturer og høj livskvalitet.

Danmark som helhed er rykket ned

Rapporten ser som nævnt også på landene som helhed. Her går det knap så godt for Danmark, som er rykket fra en femteplads til en ottendeplads under lande som Schweiz, Sverige og Storbritannien. Det er især tiltrækningen og fastholdelsen af udenlandske talenter, der trækker ned.

“Vi oplever en høj efterspørgsel på specialiseret arbejdskraft, som ikke matcher talentmassen i Danmark. Her er vi afhængige af at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, og det er vi stadig ikke gode nok til. Vi skal være opmærksomme på at være åbne, eksempelvis ved at forenkle lovgivningen, så det bliver lettere at etablere sig i Danmark,” siger Mickey Maymann, administrerende direktør i Adecco, i en pressemeddelelse.

Rapporten peger på, at de høje personskatter i Danmark er en stor barriere i denne henseende.

Mest avancerede digitale nation

Rapporten fremhæver to lande, som særligt viser styrke inden for en økonomi baseret på teknologi; Danmark og Singapore. Inden for EU-regi er Danmark den mest avancerede nation, når det kommer til digitalisering. Danmark har arbejdet på sin digitale strategi siden 2001, og her fremhæves den digitale infrastruktur, hvor alle danskere har en e-boks med digital signatur, hvor al information vedrørende løn, skatter, ejendom, virksomhed, transport, energi og finanser samles.

Derudover er den danske flexicurity-model en global model for, hvordan arbejdsmarked og social sikkerhed skal struktureres, står der i rapporten.

Hvor Danmark dog kan arbejde med sin digitale identitet er især inden for to områder; uddannelse og at danske virksomheder hovedsagligt er små og mellemstore foretagender, som ikke har formatet til at adoptere digitale processer trods den ellers gode infrastruktur.

Skriv et svar