Arkiver

HardwareNyhederUdland

Airbus-chef vil have prototype på flyvende bil klar i år

Terrafugia, Airbus, flyvende biler

I fremtiden skal vi ikke kun befinde os på og under jorden, når vi skal fra A til B. Allerede ved slutningen af i år vil Airbus Group nemlig have den første prototype på en flyvende bil klar.

The sky’s the limit. Sådan ser de ud til at tænke hos Airbus Group i tiden. For når vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og vi samler os i byer, sidder timevis i kø i vores bil eller klemmer os sammen i toge, busser og undergrundsbaner, så må vi snart ty til luftrummet for at blive trafikpropperne kvit.

Og her tænker Airbus Group altså ikke på at tage flyveren, som vi kender den. Airbus Group vil nemlig teste deres prototype en en selv-flyvende bil allerede i slutningen af dette år, skriver Reuters.

”For hundrede år siden blev byens trafik sendt under jorden, nu har vi de teknologiske midler til at sende den op over jorden,” sagde CEO for Airbus Group, Tom Enders, på tech-konferencen DLD i München, hvor han også tilføjede, at Airbus forhåbentlig kan demonstrere den første en-persons flyvende bil i slutningen af 2017.

De nødvendige teknologier er her – næsten

Airbus er stadig i forsøgsfasen, men de tager planerne meget seriøst, selvom det kan lyde noget sci-fi-inspireret. Topchefen forsøger at indhente erfaring fra kommercielle helikoptervirksomheder, kunstig intelligens og selvkørende biler, skriver mediet Digital Trends.

Hertil udtaler divisionschef i Airbus, Rodin Lyasoff, at mange af de teknologier, der skal bruges, allerede er kommet en stor del af vejen, og at der inden for bare ti år vil være produkter der fuldstændig vil revolutionere den måde, vi rejser i byerne på.

I december 2015 fik virksomheden Terrafugia, som er specialiseret inden for flyvende køretøjer, grønt lys af FAA, den føderale luftfarts organisation, til at teste deres bud på en flyvende bil i amerikansk luftrum.

Terrafugia har leget med tanken om flyvende biler de seneste ti år, men det ser ikke ud til at de sender en færdigudviklet personbil på vingerne lige foreløbigt. Prototyperne var nemlig kun modeller i miniformat.

Hvad flyvende biler så vil betyde for vejnet, betonproduktion, lovgivning og sikkerhed er endnu uvist.

Skriv et svar