Arkiver

BusinessNyheder

Probana-undervisere afviser anklager om kursers lave kvalitet

Probana, Kursus, Seminar

De kurser, som Probana Business School udbyder er ikke af lav kvalitet, slår Probana-undervisere fast efter virksomheden mandag mødte kritik for sine Mini-MBA og Masterclass-uddannelser.

Mandag mødte kursusvirksomheden Probana kritik i Berlingske fra en økonomiprofessor ved Aalborg Universitet. Kritikken gik på kvaliteten af de kurser, som virksomheden udbyder; Mini-MBA og Masterclass-uddannelserne.

Men kritikken er ikke berettiget, mener undervisere fra Probana, skriver Berlingske tirsdag. Gennem Berlingske Business Research fandt avisen frem til, at det offentlige har brugt 40 millioner kroner på kurser og konferencer, som professor Per Nikolaj Bukh mente var af tvivlsom kvalitet og ikke egnet til undervisningsmateriale.

Samtidig kom Berlingske i besiddelse af en intern mail, som viste, at kursisternes opgaver i høj grad rettes af unge studerende. Men det er ifølge flere undervisere hos Probana ikke et problem.

Ikke kritisabelt, at studerende retter opgaver

Blandt andre forklarer underviser i ledelse og udvikling, Bo Echwald, at hans kurser er af høj kvalitet og han finder det ikke kritisabelt, hvis studerende retter opgaver på hans forløb.

”Det vigtigste er, hvad der sker i hovederne på deltagerne i processen med at formulere den opgave. Det er repetition af stoffet, indtænkning af egen praksis og formuleret til et projekt, der kan anvendes i eget job. Skal der så nødvendigvis sidde en faglig medarbejder, der kan feje svar af banen med teoretikere og faglig viden? Det er jeg ikke sikker på,” siger han til Berlingske tirsdag.

Læs også: Det offentlige har brugt millioner på Probana-kurser

Skriv et svar