Arkiver

GuideIværksætterlivNyheder

Tech-Posten: Søde dyr, en prestigefyldt liste og store penge

Talenter

God formiddag og velkommen til Tech-Posten. Dit overblik over den forgangne uge, hvor danske Queue-it og GroupCam fik fine investeringer. Og den sidste uge i Obamas præsidentembede.

Først tager vi over Atlanten, hvor Donald Trump fredag blev indsat som præsident. Noget mange har set frem til med en blanding af frygt, vantro og gru. Men der kan være lyspunkter for erhvervslivet. Specielt inden for syv brancher; heriblandt biotech, energi og byggeri.

Ugens investeringer

Flyver vi fra Washington mod Californien, så kunne San José-basede Zoom smykke sig med titlen Unicorn, da videokonference-virksomheden fik 100 millioner dollars i serie D-investering fra Sequoia og dermed ramte en værdi på over én milliard dollars.

På hjemmefronten kunne flere danske startups også bryste sig af at have fået investering. Kamera-appen GroupCam landede en investering på 1,5 millioner kroner, Queue-it og deres kamp mod billetsnyd tiltrak 2,6 millioner kroner fra Innobooster, bookingstartuppet Timekit lukkede en investering på cirka 12,6 millioner kroner i seed-funding og AutoOffer landede tre millioner fra venturefonden Borean.

Ugens tendenser

Søde dyr er ikke en nyhed på nettet. Men de søde dyr findes nu ikke kun digitalt som videoer og billeder, flere startups har set muligheden i at kombinere kæledyr og deleøkonomi. Pawshake, Dogly og nu Petspot lader dig passe andre folks dyr, og lader dig finder passere til dit dyr.

Danskere på Forbes liste
Danmark er for alvor ved at sætte sit mærke på verdenskortet, når det kommer til innovation og talenter. Årligt udkommer Forbes 30 Under 30 List. Og i år var der hele tre danskere på den europæiske liste; Habib Frost, Charlotte Nørlund-Matthiessen og Andreas Hougaard Lautsen, som figurerede i kategorierne teknologi, politik og videnskab.

Talenter i København
Og på Davos blev København kåret til den by i verden, der er bedst til at tiltrække, udvikle og fastholde talenter i erhvervslivet.

Nu vi er ved globale talenter, så kan du stadig nå at tilmelde dig Europas nye, 100 procent digitale startup-accelerator, som et af 2016s unge 30 Under 30 talenter har stiftet. Tjek det ud her.

Internetgigant i H. C Andersens by
Som krølle på halen for Danmark denne uge, bekræftede Facebook milliardbyggeriet af et nyt datacenter i Tietgenbyen ved Odense.

Søndagsfristelsen

Der findes efterhånden en del spændende tiltag i den ellers ret svinende tøjindustri, som forsøger at gøre branchen lidt grønne, lidt mere social bevidst og lidt mere bæredygtig.

Kickstarter kan man nu købe sig et par upcyclede sokker, lavet af garn spundet fra gamle tøjrester, som cleantech-startuppet Osom har lavet.

Ugen, der kommer

I den kommende uge drager vores redaktør til Berlin, hvor der er Green Tech Challenge, vi sender en skribent til Venture Cup finalen i Odense og en mand til Nordic Growth Hacker event i Founders House. Så glæd dig til at læse med herfra.

Men der sker meget mere: Både i Aarhus og København er der konference om it-sikkerhed den 24. januar, dagen efter er der fokus på machine learning i Sjæleboderne i København og storytelling for startups hos KPH, torsdag åbner Danmarks største fødevaremarked, WestMarket, og fredag er der Drunk Creative på Culture Workspace i Aarhus.

Og husk lige at stemme på din favorit-startup, der i december gjorde sig fortjent til en plads i vores TechBubbles-nominerig.

God søndag!

Skriv et svar