Arkiver

MedtechNyhederSoftware

App forvandler medicin til guld og modtager millioninvestering

Drugstars, medicin

Donér penge, blot ved at tage din medicin som anvist, og vær med til at forbedre andre patienters vilkår. Det er devisen bag den app, som Seed Capital nu har investeret venturekapital i.

Når patienter ikke tager deres medicin som foreskrevet, koster det samfundet en masse ressourcer. Kun 40 procent af den udskrevne medicin indtages, og det er et problem for det globale sundhedssystem. Men her kommer DrugStars ind.

DrugStars er en danskopfundet app, som gør det muligt for patienter at give penge til velgørenhed ved blot at tage deres medicin som anvist. Og pengene, de kommer fra medicinalvirksomhederne selv.

Det har tiltrukket en investering fra Seed Capital sammen med tidligere CFO for Pandora og business angel, Henrik Holmark. En investering på 3,5 millioner kroner oplyser Seed Capital.

Skal hjælpe patienter og sundhedssektor

DrugStars er grundlagt af tidligere professor i moderne medicin, Claus Møldrup, som også er gæsteprofessor i medicinsk marketing på INSEAD og kommerciel direktør i den amerikanske virksomhed Abbvie.

”Vigtigst er det, at patienter får det bedre, fordi de tager deres medicin som anvist af lægen. Men derudover så hjælper DrugStars sundhedssektoren med at spare de ressourcer, der er en følge af manglende medicinindtagelse. Samtidig minimeres medicinalindustriens indtægtstab da mere medicin bliver taget rigtigt,” siger Claus Møldrup i en pressemeddelelse.

app

Omkostningerne bliver nemlig højere, når der skal flere lægebesøg til eller der opstår uønskede bivirkninger, indlæggelser eller ture til skadestuen, og det estimeres af Apotekerforeningen og PWC at det koster det danske sundhedsvæsen cirka 1,5 milliarder kroner årligt.

Stiftet med kapaciteter fra erhvervslivet

Ud over Claus Møldrup er Drugstars stiftet af Claes Rasmussen, tidligere CEO for TWBA, Finn Overgaard, tidligere CEO for RelationshusetGekko, Martin Plambek, tidligere GM strategisk marketing hos Maersk Group og Jesper Kilbæk, tidligere bankdirektør og Paul Clements, kreativ partner hos Mensch.

”Digital Health er et meget interessant område, og DrugStars er et rigtig godt eksempel på, hvad man kan opnå, når man tager en reguleret industri og går til den på en ikke-reguleret måde. DrugStars forsøger at få folk til at efterleve lægemiddelordinationerne og derved skabe værdi for patienter, patientforeninger og virksomheder, og DrugStars vil være en succes, hvis selskabet kun formår at motivere en mindre andel af verdens patienter. ’Medicinsk komplians’, som er det faglige term for at tage sin ordinerede medicin, er et kæmpe problem for medicinal- og sundhedssektoren,” siger Anders Kjær, Investment Manager hos SEED Capital i pressemeddelelsen.

Skriv et svar