Content Ad SpaceNyhederSponsoreret indhold

Brugen af sammenligningssider vokser i takt med e-handlen

Er du på udkig efter en god forretningsidé? Så lad din forretningsmodel handle om at hjælpe forbrugerne med at gennemskue det online marked.

I takt med at stadigvæk mere handel foregår online, er behovet for sammenligningssider, der gør nettets muligheder mere gennemskuelige, blot vokset. Det til trods for, at der efterhånden findes et væld af sammenligningssider indenfor alle produktgrupper, hvad enten du er på jagt efter et sms lån, en vaskemaskine eller en flybillet.

Men hvad er forretningsmodellen, og hvad tjener man egentlig sine penge på?

Når man læser om forretningsideen bag de fleste af disse sider, så er det gennemgående tema, at man har et ønske om at gøre markedet mere gennemsigtigt for forbrugeren. Sammenligningssider fungerer således, at forbrugerne kan se en liste med udbydere, samt hvilken pris og betingelser de har. Dette er ikke helt det samme for sider, der blot tilbyder en samlet oversigt over en række udbydere, eksempelvis henvisningskode.dk, der viser en oversigt over spillesider, såsom Rød25 bonuskode, Unibet og Danske Spil, men hensigten og formålet bag siderne, er den samme. For det giver forbrugeren et overblik over, hvilke produkter/tilbud, der er tilgængelige på markedet indenfor en bestemt genre, men også et reelt sammenligningsgrundlag at vurdere hvert tilbud ud fra.

Virksomheden bag sammenligningssiden tjener sine penge på de virksomheder, som ønsker at have sine varer repræsenteret på siden, og får altså ikke nogen betaling fra forbrugeren.

Hvilken fordel har sammenligningssider for forbrugerne

Ud fra et forbrugerperspektiv er det umiddelbart en win-win situation, for disse sider giver ikke blot et større overblik over mulighederne på nettet, de fører også til billigere produkter. Når en masse udbydere er samlet et sted, vil der automatisk være en større konkurrence for at kunne tilbyde de bedste priser og vilkår. Herudover tilbyder sammenligningssiderne også en tryghed, idet de står inde for de udbydere, de repræsenterer på deres side. Dette er positivt set i lyset af, at antallet af fup hjemmesider stiger i takt med, at nethandlen stiger. Det viser tal fra Ungeprofilundersøgelsen 2015. Her skriver Metroxpress, at hver tiende person mellem 12-25 år har oplevet at blive snydt på nettet. Alarmerende tal, som kun gør det endnu mere presserende, at man finder måder, hvorpå man kan sikre sig selv og unge på nettet.

For virksomhedernes derimod, er sammenligningssiderne en god måde at få eksponeret sine varer på. For markedsføringen foregår ikke længere som dengang, hvor den primære handel var offline. For at blive synlige overfor forbrugerne, skal man helst ligge på side ét, når der bliver søgt efter ens ydelse på google. Det betyder, at virksomhederne enten skal bruge penge på søgemaskineoptimering, eller som et alternativt teame op med disse sammenligningssider, for at være synlig overfor forbrugeren.

Derudover har specielt virksomheder, der udbyder forskellige former for kvik lån, siden sommeren, haft svære betingelser, fordi Google har valgt at bandlyse reklamer for kviklån på deres søgemaskine. Og eftersom at google er den fortrukne søgemaskine med 91,7% af alle søgninger i verden, efterlader det disse virksomheder med få muligheder for at få eksponering andetsteds.