Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

De små aktuelleEventsFintechNyheder

Future Finance: Samarbejde frem for startup-kamp

Hackathon, Spar Nord

Future Finance Hackathon gentager sidste års succes. Arrangementet afholdes af Spar Nord og finder sted fra den 3. til og med den 5. februar i hovedkvarteret i Aalborg.

Oven på sidste års succes vender Future Finance Hackathon tilbage. Konceptet er meget simpelt. Over 48 timer skal deltagerne forsøge at disrupte the future of finance ved at hacke og bygge fede ting. Deltagerne vil samtidig blive beriget af oplæg fra fintech-startups som SubHub og Ernit, samt kyndig mentoring fra blandt andre Ken Villum Klausen, CEO og Founder af Lunar Way. Desuden vil deltagerne få adgang til en demo af Spar Nords API med services til transaktionsdetaljer, overførsler med mere.

”Første år syntes vi, at outputtet var enormt stort, og den feedback vi fik var ekstrem positiv. Desuden førte sidste års hackathon også til vores Future Finances første investering – SubHub. Så der er også kommet noget konkret ud af det,” siger  Kim Østergaard, Innovationschef i Spar Nord.

Spar Nord vil samarbejde med startups

Future Finance er Spar Nords innovationsgren. Innovationsstrategien kommer ifølge Kim Østergaard, som en naturlig udvikling man oplever generelt i den finansielle sektor. I en tid hvor mange brancher disruptes, forsøger mange etablerede virksomheder at tage kampen op mod startups. Her bevæger Spar Nord med sit Future Finance initiativ sig mod strømmen.

”Det, vi ønsker, er at facilitere en platform, som en tredjepart kan bygge ovenpå. Vi erkender, at der skal nogle digitale tiltag til, og at man skal begynde at arbejde mere med data. Det er en helt anden boldgade med mange flere og større konkurrenter. Den globale konkurrence kører så stærkt, at vi må erkende, at vi ikke kan være med i den fart. Derfor tror vi, at vi kan placere os bedre ved at agere som platform og der igennem rent faktisk gå til markedet med nogle produkter, som vores kunder efterspørger,” siger Kim Østergaard.

Spar Nord tror på, at fremtidens succesfulde finansielle institutioner er dem, der formår at disrupte og redefinere deres koncepter til den digitale tidsalder. Derfor ser Spar Nord stort potentiale i at samarbejde med partnere, startups og disrupters med henblik på at følge med rent innovativt.

Omfavner i stedet for at bekæmpe

Spørgsmålet er så, hvad fungerer bedst? At bekæmpe disruption med næb og klør, eller forsøge at omfavne det ændrede landskab og tilpasse sig de nye forudsætninger bedst muligt?

”I vores branche tænker jeg helt sikkert, at det er noget, man bør gøre. Vi kan ikke være bedst inden for alle services. Det har vi jo senest set med MobilePay. MobilePay er også et bevis på, at samarbejder på tværs af branchen, mellem banker, er interessante. Det er noget, jeg tror, vi kommer til at se mere af i fremtiden. De bedste løsninger kan kun blive tilgængelige for alle danskere, hvis man samarbejder,” siger Kim Østergaard.

Spar Nords langsigtede mål er at skabe en tech-platform, som fintech-startups kan bygge deres applikation ovenpå. Her er Future Finance Hackathon blot et element, som gøres selskab af Future Finance Incubator, Accelerator og Ventures, som skal facilitere samarbejder yderligere.

En førstepræmie på 100.000 kroner

Med et spækket program håber Spar Nord at tiltrække og engagere landets kodnings-, finans- og forretningstalenter. Og interessen er bestemt til stede for arrangementet, som foruden programmet blandt andet lokker med en førstepræmie på 100.000 kroner til videreudvikling af idéen.

De 100 pladser ved arrangementet er således allerede udsolgt, men der er altid mulighed for at komme og se med, eller skrive sig på ventelisten.

Hele Future Finance Hackathon-programmet og yderligere information om Future Finance kan findes her.

Du kan også se et sammenkog af sidste års event herunder.

Skriv et svar