Arkiver

NyhederUngt Tech

Bagagestartup sætter kursen mod London

Dropnlocal

Med ny investering vil danske Dropnlocal gøre det nemmere at være turist ikke kun i Danmark, men også i udlandet.

Slut med at bekymre sig om ømme skuldre, skæv ryg og om hotellet nu har mulighed for at opbevare bagage, eller om man har mønter nok til boksen på banegården. Startuppet Dropnlocal vil nemlig under mottoet ”free yourself from luggage” hjælpe rejsende med opbevaring af bagage hos lokale butiksejere. Den idé har hentet dem to nye investeringer, som skal hjælpe dem med at skalere til London.

Stifteren Jannik Lawaetz stiftede Dropnlocal i juli 2016, og siden da har han fået etableret sig i Danmark med 45 lokale butikker i Københavnsområdet, som dagligt er klar til at tage imod bagage, så rejsende kan shoppe og sightsee’e frit.

Investering gør det muligt at realisere mål

Nu vil virksomheden etablere sig i hele Europa med fokus på London, og det skal fundingen fra Innobooster og Iværksætterpilotordningen hjælpe med.

“Dropnlocal har nytænkt måden at opbevare bagage i storbyer. Lokale butikker har både plads og lyst til at tage imod turister og deres bagage. Med denne funding får vi mulighed for at udvikle en ny digital platform inklusiv app, som skal gør det endnu mere attraktivt for butikker at være en del af konceptet – til stor gavn for både butikker og turister. Med denne økonomiske håndsrækning og rådgivningsforløb er det muligt at realisere vores ambitiøse mål,” siger Jannik Lawaetz i en pressemeddelelse.

Går benhårdt efter London med ny platform

De forventer, at den nye platform er klar til marts, og så vil Dropnlocal gå efter at blive den største bagageopbevaringstjeneste i London. De har brugt årets første måned på at forhandle med lokale butikker i attraktive dele af storbyen. Senere vil startuppet gå efter flere storbyer, fortæller Jonas Nielsen, kommunikation og PR hos Dropnlocal.

“London er den mest berejste storby i Europa og derfor kan vi med vores koncept skabe mest mulig værdi for flest mulige rejsende. Efter London vil vi udvide konceptet til flere europæiske storbyer med samme strategi –  gå efter de mest berejste byer først,” siger Jonas Nielsen.

Til gavn for både rejsende og det lokale butiksliv

Det er gratis at oprette sig som forhandler – og fokus er især på at få engageret de små, lokale caféer og butikker. Dropnlocal tager en procentdel af den pris, som kunderne betaler for at stille bagagen i butikken, og denne er fast uansat destination: 2 euro start-up fee og én euro i timen, dog maksimalt 10 euro for et døgn.

Alle butikker skal certificeres og godkendes af en lokal Dropnlocal-repræsentant. Kunderne bruger så deres telefon til at booke plads og al bagage bliver nummereret med et identifikationsnummer, som sendes til telefonen.

“Vi er desværre tilbøjelige til at besøge de store mærkebutikker eller caféer, som vi kender hjemmefra, selv når vi er på ferie. Best-case scenariet for Dropnlocal er, at de rejsende får opbevaret deres bagage et par timer på eksempelvis en café, mens de nyder storbylivet. Når bagagen hentes, sluttes der af på caféen med en kaffe eller en sandwich. På den måde vinder alle, både de rejsende, som kom af med bagagen et par timer, og caféejeren, som fik ekstra kunder i butikken, og Dropnlocal har ‘faciliteret’ denne gode oplevelse. Og det er netop den oplevelse, vi kæmper for at give rejsende og lokale butikker hver eneste dag,” siger stifteren.

Skriv et svar