Arkiver

Content Ad SpaceNyhederSponsoreret indhold

Digitaliseringen gavner danskernes sundhed

Digitaliseringen sætter hver dag et tungere aftryk på den almindelige danskeres liv. Et af de steder hvor digitaliseringen allerede nu har sat sit aftryk, er på danskernes sundhed og mange forskere forventer at digitaliseringen kan få store positive effekter på det danske samfund i de kommende år.

Digitaliseringen får stadig større indflydelse på danskernes hverdag

I løbet af det sidste årti er digitaliseringen for alvor slået igennem herhjemme og dermed er store dele af det danske samfund blevet berørt og påvirket af såvel nye teknologier og tjenester, som sigter mod at gøre danskernes liv simplere. Et af de brancher der har været hurtigst til at omstille har været den danske fitnessbranche, som fik en gigantisk revival for mindre end ti år siden – og det er ikke kun antallet af fitnesscentre og medlemskaber, som der er blevet skabt; digitaliseringen har også potentialet til at påvirke danskernes sundhed på en lagt større skala end hidtil antaget.

Øget digitalisering hjælper både elitesporten og amatøridrætten

Blandt andet viser det sig at digitaliseringen både gavner elitesportsudøvere og ikke mindst amatøridrætten. Det stigende antal teknologier herunder trænings apps har i løbet af få år gjort at antallet af danskere, der løber maraton er staget eksplosivt og her peger mange på at særligt den øgede digitalisering spiller en afgørende rolle for at flere kan få trænet i en travl hverdag. Derudover er teknologi blevet en stadig større del af eliteidrætten, hvilket har gjort at en danske idrætsudøvere i dag stadig bliver mere afhængige af digital teknologi i deres træning. Sport som fænomen er også blevet ramt af digitaliseringen fra andre sider. Blandt andet er der flere og flere danskere som interesserer sig for sportsbetting og derfor leder mange efter spiltips online. Denne udvikling har dog skabt en større industri for betting virksomheder i Danmark i løbet af ganske få år.

Det danske sygehusvæsen kan øge sin produktivitet mere end tidligere

Det er dog ikke kun på fodboldbanerne at digitaliseringen har sat sit aftryk. Det samme gør sig gældende i det danske sygehusvæsen hvor en stadig større grad af digitalisering har bidraget til at gøre det danske sygehusvæsen mere produktivt, hvilket på sigt bidrager til at spare mange milliarder af kroner. Derudover er der en forventning om, at vi kun har set toppen af isbjerget på dette område og derfor forventer mange at man kan få endnu mere sundhed for pengene, når først automatisering og robotteknologi bliver indført i sundhedsvæsnet.

Danskerne skal undgå ’kontorfælden’

På trods af den stigende digitalisering inden for både idræts- og sundhedsvæsnet advarer flere forskere dog imod, at danskerne falder i ’kontorfælden’ hvor en stadig mere stillesiddende arbejdsgang fører til øget risiko for overvægt og ikke mindst diabetes.

Selvom at digitaliseringen skaber meget godt er der nemlig stadig flere danskere der døjer med overvægt, hvilket digital teknologi kan bidrage til, når man kan foretage de fleste handlinger fra sin sofa. Forskerne peger derfor på at fremtiden kan både på langt mere avancerede motionsrobotter som skal være en del af moderne kontorfællesskaber som skal bidrage til at personer med stillesiddende arbejde ikke falder i kontorfælden.

 

Spil ansvarligt | Minimum 18 år. StopSpillet: 70 22 28 25 | ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder

Skriv et svar