Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

NyhederSoftwareUdland

Alt offentliggjort: Et kig ind i Snapchat før børsnoteringen

Snapchat, børsnotering

Snapchat har offentliggjort alle dokumenter og sagsakter op mod den ventede børsnotering. Det er første gang offentligheden får indsigt i de inderste dele af virksomheden.

Snapchats børsnotering er længe ventet. Eftersigende sker det i starten af marts – årets første og en af de største i lang tid. Nu har Snapchat så endelig lagt alle dokumenter og sagsakter frit til skue, et trin på vejen mod børsnoteringen. Det betyder, at vi, offentligheden, kan få et kig ind i det inderste af den voldsomt populære app.

Vil tjene milliarder på børsnotering

Det forventes, at Snapchat bliver værdisat til mere 25 milliarder dollars svarende til næsten 173 milliarder kroner, skriver TechCrunch, som også kan fortælle, at Snapchat nåede sit omsætningsmål for 2016 og mere til med en omsætning på cirka 400 millioner dollars. Og det er altså fra en omsætning på 59 millioner dollars i 2015.

Snapchat har investeret massivt i research and development, hvor der blev lagt 184 millioner dollars i 2016 – 2015 lød beløbet på 82 millioner. Også omkostningerne på marketing er steget, i 2016 blev der brugt 124 millioner dollars her, og antallet af ansatte er tredoblet fra 2015 til 2016, så Snapchat nu har 1.859 ansatte. De samlede udgifter steg altså ifølge TechCrunch fra 182 millioner dollars i 2015 til 452 millioner dollars i 2016.

Snapchat er ikke en pengemaskine. Trods en brugerskare på 161 millioner, der dagligt sender flere end 2,5 milliarder snaps, havde virksomheden et underskud på mere end 100 millioner dollars sidste år, skriver Finans.dk.

Det sætter tingene lidt i perspektiv, da Snapchat sidste år hentede over 1,8 milliarder dollars i funding.

Faldende vækst og søgsmål om millioner

Efter Instagram har lanceret Instagram Stories har Snapchat fået en farlig konkurrent. Faktisk satte væksten farten ned med 82 procent efter Instagram udvidede, skriver TechCrunch.

En anden spændende sag, som vi nu får indsigt i, er medstifter Reggie Browns millionsøgsmål mod Evan Spiegel og Bobby Murphy. Det viser sig nu ifølge TechCrunch, at Snap gik med til at betale Reggie Brown 157,5 millioner dollars i kompensation, fordi de eftersigende tog hans oprindelige idé og siden skubbede ham ud af foretagendet uden en form for kompensation.

Skriv et svar