NyhederSoftware

Ny service skaber overblik over informationsstrømmen fra EU

Den massive strøm af information fra EU kan være svær at håndtere og holde sig opdateret på. Det kan koste, hvis virksomhederne misser udbud eller ikke er opdateret på de nyeste EU-lovgivninger. Derfor har Meltwater lanceret en ny service, som kan overvåge, hvad der sker i EU.

Toldregler, persondatalov og EU-udbud hører til blandt de områder, som kan være svære at finde rundt i som virksomhed. Op mod 90.000 sider publiceres dagligt af EU. Det omfatter alt fra pressemeddelelser til nyheder og undersøgelser. Og med den enorme informationsstrøm kræver det mange ressourcer at holde sig opdateret.

”Der kommer dagligt en stor mængde data fra EU. Det betyder, at det kræver mange ressourcer at holde sig opdateret og identificere den forretningskritiske information for den enkelte virksomhed. Vi oplever derfor, at vores kunder efterspørger hjælp til at identificere relevant information fra EU,” siger Christian Thorsø Pedersen, administrerende direktør hos Meltwater Danmark.

Mangel på overblik er et synspunkt, som bakkes op af andre danske aktører. Her mener Eksportforeningen eksempelvis, at danske virksomheder tager en for lille bid af EU’s udbud, der årligt tæller mere end 5.000 milliarder kroner. Og Senest har Dansk Industri advaret om, at danske virksomheder kan rammes af store bøder, fordi de ikke efterlever EU’s regler for beskyttelse af persondata. Det problem har media intelligence-virksomheden Meltwater derfor sat sig for at komme til livs.

Udnyt muligheder og afhjælp udfordringer

For at løse problemet, har Meltwater udviklet en service, der overvåger EU-dokumenter. I alt dækker servicen 56 enheder, som tæller alt fra EU-kommissionen, EU-ombudsmanden og Europa-Parlamentet. Med instrumentet ved hånden, kan Meltwaters danske virksomhedskunder skabe sig et overblik over forretningskritiske nyheder, lovgivning og udbud på samme måde, som de får nyheder fra redaktionelle og sociale medier. Desuden kan overvågningen tilpasses, så der kun gives den information, som er relevant for den enkelte virksomhed.

”Vi vil hjælpe danske virksomheder med nemt og hurtigt at holde sig opdateret på informationsstrømmen fra EU, så de opnår et bedre beslutningsgrundlag og mulighed for at reagere på nye lovgivninger og udbud i tide. Det er relevant for mange danske virksomheder eksempelvis virksomheder i transport- og logistikbranchen,” siger Christian Pedersen.

Det hele foregår i realtid, så virksomhederne med det samme får besked om relevante EU-nyheder. Det foregår gennem en notifikation, som kan modtages på telefon eller computer. Servicen er dog ikke gratis, men kan integreres som en del af Meltwaters almindelige overvågning – en software virksomheder kan købe licens til. Som kunde kan man derfor også vælge at få EU-nyhederne som en del af ens samlede dataoverblik eller som en del af en daglig opsummering.