Arkiver

GuideHardware

Fem high tech-tendenser til din skiferie

Skiferie, gadgets, Shopalike

Skiturenes tid er over os. Det trækker nemlig op til vinterferie landet over, og det betyder for mange danskere en tur til koldere himmelstrøg. Shopalike giver her et bud på fem high tech-vintertendenser, som du ikke kommer uden om i år.

Tiden, hvor skiferie var lig med at pudse de gamle træski af, iføre sig en neonfarvet flyverdragt og håber på, at frysende fingre kunne blive tøet op med varm glögg, hører fordumstid til. I dag er ski en videnskab for sig selv, og tech er blevet en ligeså stor del af skituren, som puddersne og afterski.

Hvert år kommer nye dimser til, og i år har Shopalike fundet fem high tech-vintertendenser, som ikke er til at komme uden om, hvis du skal på skiferie i år.

1. Hjelmen

Er der én ting, du ikke skal gå på kompromis med, så er det hjelmen. Der findes et hav af varianter, både med og uden digitalt tilbehør, men hjelme er blevet langt mere tekniske over de seneste år. Både hvad angår sikkerhedsfeatures og alt det sjove. Skal du alligevel udskifte den gamle, kan du passende tjekke The Forcite Helmet Systems ud. I hjelmen er inkluderet et 4K actionkamera med en 13,5-megapixel senser, GPS, forlygter, walkie-talkie og bluetooth højtalere.

2. Skibrillerne

Når man suser ned af bjergryggene er det ikke meningen at andet end kaskader af puddersne skal blokere synet. Med skibriller fra A-bom undgår man tågede linser. Virksomheden har nemlig med sin A-bom Klair™ teknologi at eliminere dug på brillerne. Med et klik på det selvstændige varmesystem, lover A-bom at holde tågen væk i syv dage ad gangen. Derudover kan man veksle mellem linser til forskellige vejrforhold med en ‘swap’-mekanisme, der holder linserne på plads med elektriske kontraktpunkter.

3. Jakken

Skijakker findes ligesom ski i utallige varianter med blødt for, en vandtæt og åndbar skal, smarte lufthuller og lommer til telefonen, iPoden eller pengepungen. Men nogle jakker har også taget højde for sikkerheden på pisterne. Som Jackson Avalanche Airbag-jakken, som har indbygget airbagsystem, opbevaringsløsninger og åndbar skal.

4. Handskerne

Frostbidte fingre kan nemt gøre skituren til en pine. Black Diamond har udviklet handsker med genopladelig addheat-teknologi med tre forskellige LED-switchkontrollerede varmeindstillinger. Selvopvarmende handsker! Handskerne er vandtætte og åndbare, men desværre findes der endnu ikke et backup-batteri, hvis udheldet skulle være ude.

5. Gadgets

Startup-virksomheden Carv har udviklet en skistøvle, der fungerer som en digital skiinstruktør. Via en supertynd chip måler Carv dine bevægelser og trykfordeling, som bruges til feedback, som du modtager i realtid gennem dine høretelefoner. Du kan også optage dine løb og konkurrere med dine venner i virtuelle konkurrencer.

 

Skriv et svar