Content Ad SpaceContent PartnereSponsoreret indhold

Arbejd hjemmefra som personlig virtuel konsulent

Mange oplever, når de er færdige med studiet, at springet til arbejdslivet er rigtigt stort. I mange år har man siddet med teori, men den praktiske erfaring er for at sige det mildt, mangelfuld. Dette er et større problem end, man lige går og forestiller sig.

Arbejdspladserne søger nemlig medarbejdere med en masse erfaring, og hvis man rådspørger sig i mange virksomheder, vægter de i stigende grad uddannelsessted og karakterer lavere end tidligere. For at imødekomme denne tendens bør du springe ud som iværksætter. På den måde er du ikke afhængig af virksomhederne, men bliver i meget høj grad din egen lykkes smed. Samtidig skaber du dig en masse erfaringer og øger din attraktivitet, hvis du senere vil hen og blive normal lønmodtager

Kom godt i gang

Det kræver i høj grad planlægning og koordinering at komme godt i gang som iværksætter. Du er ikke længere studerende, hvor du med forholdsvis milde konsekvenser kan overskride deadlines. Det kræver disciplin og målrettethed.

Du bør overveje og brainstorme, hvilke kompetencer du allerede har i bagagen og bygge videre på dem. Hvis disse kompetencer omhandler projektstyring, administration, procesoptimering og et ’spring-ud-i-det mindset’, er en form for freelance, virtuel konsulent, en mulighed.

Brug dit netværk

Det er alfa omega, at du benytter dit allerede etablerede netværk. Hvis du for eksempel har et godt forhold til en god tandlæge i København, kan du prøve at danne en professionel relation til dem i stedet for at starte en helt ny relation. Brug også relationer fra dit studie eller tidligere arbejdspladser.

Som iværksætter er det en god idé nogle gange at tænke ud af boksen. Det kunne være ved at gå ind i industrier som umiddelbart virker utilnærmelige. Det kunne for eksempel være at hjælpe virksomheder, der sælger kondomer. Med et stigende antal mennesker smittet med kønssygdomme og derved en øget fokus på at bruge kondomer, kunne det i og for sig være en meget smart idé.

For at bevise dit værd, kan du eventuelt starte ud med at yde dine servicer gratis. På den måde får du noget vigtig erfaren, samt viser en ’goodwill’, som meget muligt kommer dig til gode senere.

Vær opsøgende i din kontakt

I starten handler i den grad også om at opsøge potentielle kunder. Du må ikke være for stolt til at få en masse afslag i starten – for det får du. Brug de forskellige mulige platforme til at finde disse kunder.

Helt lavpraktisk kan det være at søge i Google, benytte dig af sociale platforme som Facebook og Linkedin, samt simpelthen at ringe de relevante mennesker op, hvis telefonnummer du kan fremskaffe. Selvom størstedelen af dem ikke er interesserede, vil du få erfaring i dine salgsteknikker samt stille og roligt skabe opmærksomhed omkring dit navn.

Friheden som iværksætter

Hvis og når det lykkedes dig at etablere din virksomhed, er goderne mange. Et virtuelt erhverv tillader, at du kan arbejde hvor og når, det passer med dig. Det er derved meget lettere at kombinere dit arbejde med dine hobbyer.

Hvis du for eksempel har en hobby omhandlende at spille online, og lige har set en reklame med teksten ’bet365.dks bonuskode til nye spillere’, kan du meget let rive nogle timer ud af kalenderen at spille i. Det kræver selvfølgelig, at du indhenter timerne på et andet tidspunkt.

Som kontrast til den eftertragtede frihed, står usikkerheden. Inden man bliver veletableret på markedet, lever du fra dag til dag. Du ved ikke, hvad dagen derpå byder på, og er konstant usikker på din økonomiske situation. Konsekvensen af dette er i perioder rigtig hårde tider. Her handler det om at være vedvarende og tage ved lære af sine erfaringer.

Der er dog ingen tvivl om, at fortjenesten ved egenhændigt at have startet sin egen virksomhed, er kæmpe stor. Kast dig ud i det.

Spil ansvarligt | Minimum 18 år. StopSpillet: 70 22 28 25 | ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder