Arkiver

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Glade medarbejdere er produktive medarbejdere

Der er uden tvivl mange ting, der flyver rundt oppe i hovedet på en, hvis man lige har startet sin egen virksomhed op, eller går med tankerne om at gøre det.

Der er helt ufattelig mange ting, som der skal være styr på før, at man får de bedst mulige chancer på markedet. Som mange ved er det ikke alle nystartede virksomheder, som vinder frem og slår igennem.

Det er ikke kun de finansielle ting, der skal være styr på. Der skal også være styr på medarbejdere, da det er de færreste steder, der kan fungere uden ansatte til at besætte diverse poster og arbejdsopgaver. For at få mest ud af sine medarbejdere og for, at de får mest ud af jobbet, så er der nogle ting, som man bliver nødt til at gøre som chef.

Lær de ansatte at kende

Noget af det første man bør gøre som chef er at lære sine ansatte at kende. Det betyder meget for medarbejderne, at man kan deres navn, og at man rent faktisk interesserer sig for dem og deres liv. Hvis man sørger for at være personlig med sine ansatte, vil man opleve et meget tættere sammenhold på arbejdspladsen, og medarbejderne vil med stor sandsynlighed meget bedre kunne lide en og lide at arbejde for en.

Vi kender alle den følelse i kroppen, når der er nogen, der husker ens navn og spørger til, hvordan det går i ny og næ. Det er altid dejligt at vide, at der er nogen, som bekymrer sig for en. Yderligere er det altid rart at blive bemærket og føle sig ønsket, så sørg for, at de ansatte føler dette.

Hold dem motiverede

Dernæst bør man sørge for, at de ansatte føler sig motiveret på arbejdspladsen. Der er mange måder, hvorpå man kan gøre dette, men en af de bedste måder at gøre det på, er ved at involvere dem og lytte til deres tanker og ideer. Igen vil medarbejderne føle sig værdsat og ønsket, hvis de føler, at de får lov til at bidrage med noget.

Derfor gælder det om at involvere dem i mest muligt – også i de små ting såsom indretning. Man vil opleve, at ens ansatte er meget mere motiverede, hvis de får lov til at have medbestemmelse i slagets gang, da det er lidt sjovere at arbejde med noget, som man selv har haft indflydelse på.

Beløn det gode arbejde

Noget af det vigtigste man som chef kan gøre er at belønne sine medarbejdere for deres gode indsats. Det vil sige, at det gælder om at rose hver og en, hver gang der sker en fremdrift eller et fremskridt af en eller anden slags. Et par gange om året – eller i hvert fald til jul – bør man også give sine ansatte en lille ting, så de føler, at der bliver sat pris på deres arbejde. Det kan være alt fra en enkel ting som kvalitetshåndklæder til en blandet kurv. Køb cellofan her til indpakning af kurvene. Det gælder om at få de ansatte til at føle, at de rent faktisk gør en forskel.

Skriv et svar