Arkiver

Kategorier

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Danmark har stadig mange ting at forbedre som digital duks

Ifølge EU-Kommissionen er Danmark igen det mest digitale land i EU. Men på trods af den fornemme hæder, er der stadig en lang række områder, hvor Danmark skal blive bedre som nation.

Danmark er igen det mest digitale land i EU – både det offentlige og private har omfavnet digitaliseringen

I sidste uge offentliggjorde EU sin årlige digitaliserings der viser hvilke lande i EU der kan betegnes som mest digitale. I år toppede Danmark denne liste og dette skyldes ifølge EU først og fremmest, at såvel private virksomheder som offentlige institutioner har været hurtige til at tage digitaliseringen til sig og udvikle nye tjenester, der har haft stor positiv indflydelse på danskernes hverdag. Her hæfter man sig i EU særligt ved at særligt uddannelsesinstitutionerne i Danmark har været hurtige til at omstille sig til en digital hverdag, hvilket afspejler sig i, at man nu kan tage mange flere uddannelser og supplerende kurser online.

I det private erhvervsliv har en lang række brancher såsom advokatbranchen ligeledes været hurtige til at gribe de digitale værktøjer, hvilket betyder, at man hurtigt kan finde sig en advokat online, uanset om der er tale om en skilsmisseadvokat eller en skatteadvokat. Denne omstilling kan blandt andet forklares ved at diverse tilknyttede offentlige institutioner herunder SKAT, har været gode til at slå over på et digitalt spor.

Danske uddannelser fokuserer for lidt på IT – den næste generation skal være bedre uddannet

Men på trods af de mange roser er der stadig flere steder hvor der er plads til forbedringer i Danmark. En af disse steder er inden for uddannelsesområdet, hvor der i dag er alt for få uddannelser der fokuserer på IT og digitalisering, selvom at alle er enige om, at IT og digitalisering får en større rolle på det danske arbejdsmarked inden for de kommende år. Et godt eksempel på dette ses inden for feltet digital marketing, hvor der i dag ikke findes nogle samlede uddannelser på universitetsniveau, selvom at branchen oplever massiv vækst og skaber masser af arbejdspladser.

Derudover har mange danske virksomheder i disse år store problemer med at rekruttere fagligt kompetent arbejdskraft inden for IT-sektoren, hvilket understreger behovet for at sætte øget fokus at uddanne flere IT-folk i Danmark. Men derudover bør IT også spille en større rolle i hele uddannelsessystemet, da digitaliseringen kommer til at sætte sit aftryk på hele det danske samfund.

IT-sikkerheden og infrastrukturen skal forberedes markant

Udover at give uddannelsessystemet et løft er der også brug for at styrke Danmarks IT-struktur og særligt vores sikkerhed. Mange danske virksomheder oplever i disse år at blive udsat for IT-svindel og derudover har der været flere sager fra det offentlige, hvor private oplysninger er blevet delt uhensigtsmæssigt med udenlandske virksomheder eller regeringer. Derudover er antallet af anmeldte sager om svindel inden for dansk e-handel stigende, og derfor er der brug for øget IT-sikkerhed for at bevare danske webshops troværdighed.

Så selvom at Danmark er digital duks i EU, er der en lang række områder hvor der er plads til forbedringer.