Content Ad SpaceContent PartnereSponsoreret indhold

Sådan sikrer du dig økonomisk som iværksætter

Det er de færreste iværksættere, der lever et liv i sus og dus. Den økonomiske usikkerhed er en af de primære grunde til, at danskerne er tilbageholdende med at prøve kræfter med iværksætterlivet. Vil du udleve din store iværksætterdrøm, så skal du turde at tage en chance og arbejde hårdt for at opnå succes.

Vær medlem af en a-kasse

Alle danskere – såvel lønmodtagere som selvstændige erhvervsdrivende har mulighed for at melde sig ind i en a-kasse. Det er hverken lovpligtigt eller på anden vis obligatorisk, men der er alligevel visse gode grunde til at være medlem af en a-kasse.

Selvom du tror hundrede procent på din idé og din virksomhed, så skal du have en nødplan. Går din virksomhed konkurs, så vil du stå uden indkomst, hvis du ikke er medlem af en a-kasse. Det er kritisk, fordi du fortsat skal kunne betale dine faste udgifter og øvrige forbrug. Tegner du et medlemskab i en a-kasse, vil du blive berettiget til at få udbetalt dagpenge, hvis din virksomhed går konkurs e.l.

Du kan finde en stor a-kasse oversigt på nettet, hvis det er afgørende for dig at være medlem af den bedste (og måske også) billigste a-kasse på markedet.

Træk på dit netværk

Har du opbygget et stort netværk, så skal du selvfølgelig også have glæde af det. Der er intet, der er lige så værdifuldt som et stærkt netværk. Det er oplagt at sparre og dele viden på kryds og tværs til glæde for begge parter.

Skal du løse en svær udfordring, så kan du trække på dit netværk, hvilket potentielt kan spare dig for mange problemer. Det kunne være en udfordring inden for programmering, grafik, tekstforfatning eller noget helt fjerde.

Hvis du ikke allerede har et netværk, så kan du melde dig ind i nogle af de mange netværksgrupper på nettet. Danske iværksættere er generelt glade for at hjælpe andre, så du kan helt sikkert også få kompetent hjælp.

Bevar overblikket over virksomhedens økonomi

Driver du en virksomhed, så skal du have styr på alt, hvad der vedrører økonomi og likviditet. Finder du det udfordrende, kan du alliere dig med en bogholder, så du ikke mister overblikket. Ydermere kan du få en fagperson til at udarbejde dit årsregnskab.

Det er svært at skabe omsætning, men det er endnu svære at skabe overskud. Formår du ikke at skabe overskud inden for en rimelig tidsperiode, så bør du gå i tænkeboks. Set med økonomiske briller er det ikke særlig fornuftigt at drive en underskudsforretning.

Du skal ikke desto mindre være opmærksom på, at din virksomhed er dit levebrød, hvorfor det skal kunne give økonomisk mening for dig at fortsætte driften. Sejler økonomien, og har du svært ved at bevare motivationen, så skal du overveje, om det er værd at fortsætte.