NyhederPlatform

Kontaktlinse-startup satser på kundedata for at vinde branchen

lensact, kontaktlinser, Big data

Startuppet lensact har digitaliseret kontaktlinsebranchen. De har nu lanceret deres version 2.0 og satser på kundedata og decentralisering af viden for at ændre branchen.

Big Data og datamining skal være med til at ændre kontaktlinsebranchen, mener kontaktlinse-startuppet lensact. Derfor satser de i høj grad på decentralisering af viden og dataindsamling for at ændre på branchens nuværende tilstand, fortæller udviklingsdirektør hos lensact Christian Overgaard i en pressemeddelelse.

”Kontaktlinseindustrien er en industri på få hænder. Vi går med vores løsning ind og bidrager med en kundevinkel på branchen og så at sige decentraliserer viden,” siger han og forklarer, at producenterne i dag udvikler produkter ud fra, hvad de tror, kunderne ønsker, men uden at have reel indsigt i behovene.

Data skal forbedre oplevelsen for både optikere og kunder

Kunderne falder nemlig fra, når de ikke kan få ordentlig rådgivning og finde de rette linser. lensact har sammen med en række optikere udviklet en digital, datadreven løsning, som giver både leverandører og optikere adgang til mere viden og statistikker til gavn for brugerne.

”Kontaktlinsebrugerne opnår bedre råd og vejledning og linser til netop deres behov. Optikerne får flere tilfredse kunder og dermed et større potentiale for loyale kunder, mens producenterne får mulighed for at producere produkter, som stemmer overens med slutbrugernes reelle ønsker,” siger direktør Thomas Agerholm.

Positiv feedback fra de første kunder

lenscats dataindsamling er allerede i fuld gang. De lancerede deres service sidste år og er nu klar med en version 2.0.

”Udfordringen er i dag, at mange optikere ikke får afdækket kundernes oplevelse af et sæt kontaktlinser i dybden. Over halvdelen af de godt 150 millioner brugere verden over er ikke tilfredse med deres linser, og alene i Danmark fravælger ti procent hvert år kontaktlinser, men årsagen hertil er ukendt,” fortæller direktør Thomas Agerholm.

Læs også: Ny app skal hjælpe dig med kontaktlinserne

Platformen er siden oktober sidste år blevet testet i fire butikker med positiv feedback, og nu har startuppet fået de første kundeaftaler hjem. En af dem er optikerkæden Heiko Stumbeck A/S, som dagligt bruger lensact i kædens fire butikker.

”lensact giver mulighed for en helt ny kommunikation med kunden, som tager udgangspunkt i kundens egne behov. På den måde bliver det ikke blot nemmere for os at identificere utilfredse kunder, men også at udføre mere ensartede kontroller. For første gang nogensinde er det muligt for os, uafhængigt af kontaktlinseproducenterne, at få valid data, som er produceret direkte af forbrugeren selv,” siger direktør Jens Stumbeck i pressemeddelelsen.

Big data er vejen frem til verdensmarkedet

På nuværende tidspunkt har lensact 450 danske kontaktlinsebrugere i folden, som de kan trække data fra. Startuppet forventer at indtage Storbritannien i næste omgang og har lagt følere ud i USA.

”Hele verden ligger sådan set åben for vores fødder, så det handler rigtig meget om at eksekvere. Vi forventer nogle bump på vejen i forhold til at få optikerne til at vænne sig til at bruge vores løsning, men ud over det har vi svært ved at se, hvorfor vi ikke skulle lykkes med det,” siger Thomas Agerholm.