Arkiver

BusinessNyhederPlatform

Momondo bliver opkøbt i milliardhandel

Momondo

Amerikanske The Priceline Group vil opkøbe den danske rejsesøgemaskine Momondo for 550 millioner dollars, svarende til mere end 3.8 milliarder kroner. Kontant.

Onsdag har amerikanske The Priceline Group annonceret, at de vil købe Momondo Group, der blandt andet omfatter den danske rejsesøgemaskine Momondo, for 550 millioner dollars, svarende til 3,8 milliarder kroner. Kontant.

Det skriver blandt andre Venturebeat efter Momondo Group annoncerede aftalen i en blog.

Anden gang Momondo bliver købt

Det er anden gang Momondo bliver opkøbt siden selskabet startede blandt fire ansatte i København i 2006, seneste af den amerikanske kapitalfond Great Hill Partners, som i 2014 skød 130 millioner dollars ind i virksomheden. Ud over Momondo ejer Momondo Group også sammenligningssitet Cheapflights og platformen momondo.pro.

Momondo Group kommer til at høre ind under Kayak, en sammenligningsvirksomhed for fly, hotel og billeje, som Priceline købte i 2012 for 1,8 milliarder dollars.

En dansk succesvirksomhed

Til Venturebeat udtaler CEO for Kayak, Steve Hafner, at de ser frem til at lære fra deres nye partnere, dele deres idealer og ekspandere deres brands globalt.

Også hos Momondo i Danmark glæder man sig over salget.

”Vi ser frem til de nye mulighed, som salget giver Momondo og til at fortsætte med at bygge på vores succes som dansk virksomhed,” siger Momondos administrerende direktør, Pia Vemmelund, til Ritzau i en mail.

Handlen godkendes senere i år

Priceline har tidligere været på shoppetur i Storbritannien, hvor Momondo Group har hovedsæde. I 2004 købte amerikaneren hotelreservationsservicen Active Hotels for 161 millioner dollars, seks år senere købte de biludlejningsfirmaet Traveljigsaw, og i 2014 betalte de hele 2,6 milliarder dollars for restaurantservicen OpenTable.

Købsaftalen forventes at blive lukket senere i år, skriver MarketWatch.

Skriv et svar