Arkiver

IværksætterlivNyheder

YC åbner op for anbefalinger for at få flere til iværksætterprogram i Silicon Valley

iværksætterprogram

Y Combinator åbner op for at alle kan anbefale startups til iværksætterprogam. Målet er at øge antallet af startups til Y Combinator’s iværksætterprogram ved at give eksempelvis professorer og mentorer mulighed for at anbefale startups til iværksætterprogrammet.

To gange om året investerer Y Combinator, YC, en lille sum penge i et stort antal startups. Virksomhederne flytter til Silicon Valley i tre måneder, hvor YC arbejder med dem for at få virksomheden i den bedst mulige form og forfine deres pitch til investorerne.

Det lyder jo godt, men mange startups er bange for at ansøge til programmet. De er enten bekymrede for, at de er for langt eller ikke langt nok i deres udvikling til at ansøge. Det forklarer partner i YC, Kat Manalac, skriver TechCrunch.

Læs også: Founderkit: 1000 YC-stiftere anmelder værktøjer til succes

Efter år hvor YC primært har fået tips til nye deltagere i programmet fra tidligere deltagere, har YC nu besluttet at åbne deres anbefalings netværk op for alle. Målet er at øge antallet af startups tilsluttet YC ved at give eksempelvis professorer og mentorer mulighed for at anbefale startups til deres iværksætterprogram.

Tre måneder i San Francisco

Vigtigst for YC er, at både startups, og de der anbefaler, ikke føler sig for små eller store til at kontakte dem. For startups kan komme alle vegne fra. I 2016 sommer-runden kom virksomhederne fra 16 lande og over 180 skoler.

Hvis du vil ansøge, skal det ske inden slutningen af marts. Ud fra ansøgerne udvælger YC hvilke virksomheder, de vil støtte. Bliver du valgt, skal du være klar på at flytte til Bay Area i San Francisco fra juni til august.

Under og efter de tre måneder som programmet løber, introducerer YC individuelt startups til mennesker, der kan hjælpe dem. Stifterne af andre YC-støttede virksomheder er ofte meget hjælpsomme, skriver YC. Og dem er der lige nu omkring 2000 af.

Du kan ansøge her. Og hvis du har et startup, du vil anbefale, kan du gøre det her.

Skriv et svar