Arkiver

BusinessNyhederVenturekapital

Internationale talentspejdere har øjnene rettet mod Danmark

venturekapitalister, Venturefonde, VC, Danmark, venturekapital, talentspejdere

De udenlandske venturekapitalister har i høj grad fået øjnene op for danske iværksættere. Ventureinvesteringer i Skandinavien slog i 2016 rekord. Hvad Danmark ikke har i kvantitet, har vi i kvalitet, lyder det.

Det er ikke kun i sportens verden, at talentspejdere rejser fra land til land for at finde de nye guldæg. Også de store venturefonde har en række talentspejdere, som leder efter talenter globalt. Her har flere europæiske fonde fået smag for Danmark, fortæller Berlingske Business, som har talt med flere af de interesserede venturekapitalister.

I slutningen af 2016 slog antallet af ventureinvesteringer i Skandinavien rekord – 86 investeringer i november – og den interessere høster Danmark også frugter fra. Ifølge DVCA, brancheorganisationen for venture- og kapitalfonde, er andelen af europæiske fondes investeringer i danske startups stigende. Tallene for 2016 foreligger endnu ikke, men fra 2014 til 2015 steg investeringerne fra 610 millioner kroner til 720 millioner kroner.

Læs også: Dansk booking-startup får millioninvestering

Virksomheder som Planday, Peakon, Vivino, Tradeshift og Trustpilot har fået penge fra fonde som svenske Creandum, britiske Balderton Capital og franske Idinvest.

Venturefondene tror på regionen

I januar kunne danske Timekit offentliggøre, at de havde modtaget investering fra blandt andet Connect Ventures fra London på i alt 1,7 millioner dollars. Og ifølge Berlingske Business har også Idinvest, Balderton, Creandum og Index Venture folk til at holde øje med danske iværksættere.

”Hvad Norden ikke har i kvantitet, har den i kvalitet. Nogle af vores absolut største succesinvesteringer overhovedet er i selskaber som JustEat og MySQL, som er skabt i nordiske lande. Derfor tror vi meget på regionen,” siger partner i Index Venture, Martin Mignot, til Berlingske Business.

1 kommentar

Skriv et svar