Arkiver

Kategorier

Content Ad SpaceContent PartnereSponsoreret indhold

Virksomheder søger alternative finansieringskilder som aldrig før

Virksomheder oplever i stigende grad, at deres muligheder er blevet indsnævret. Bankerne er svære at få hjælp fra, og virksomheder får gang på gang at vide, at finansiering gennem banken er umulig. Det er især startups og generelt de små- og mellemstore virksomheder, der oplever denne udfordring – men som vi alle ved, så er der ingen vækst uden penge, og bliver der ikke lånt til forretninger, kan der være stort potentiale, der ikke bliver udnyttet, hvilket i den grad er en skam. Heldigvis skyder andre alternative finansieringskilder op vejret og bliver mere og mere populære.

Virksomhedernes udfordring

Først skal virksomhederne ikke kun sikre sig, at der er et potentielt marked, men også at der et en tilstrækkelig efterspørgsel blandt disse. Efterfølgende skal en forretningsplan udformes, så diverse investorer, pengeinstitutter og kunder kan blive overbevist om idéen – og så skal der findes kapital. Det er altså ikke en ligetil proces og især sidste del af processen, netop dét at finde kapital, finder virksomheder i højere grad svært. Mange oplever modvilje fra bankerne, hvilket har medført til at mere kreative metoder bliver taget i brug.

Staten hjælper til

Det er især efter finanskrisen, at virksomheder kan mærke, at det er blevet en del sværere at få hjælp til at skaffe kapital. Dog prøver staten at støtte erhvervslivet igennem tiltag, der skal gøre det lettere for virksomheder at skaffe finansiering som eksempelvis Vækstfonden. Der er eksempelvis de såkaldte ”kom i gang lån”, som er en lånegarantiordning, hvor virksomheder, der har eksisteret mindre end tre år kan låne op til en million. Her er staten er garant for de 75%.

Flere spår også, at alternative finansieringskilder vil have fremgang de næste år – og denne fremgang af alternative finansieringskilder er utrolig vigtig, så startups og diverse andre virksomheder ikke må ty til dyre kviklån, der kan gøre deres fremgang svær på længere sigt.

Alternative lånemetoder bliver mere og mere populære

Der er heldigvis også andre kreative metoder, som nogle virksomheder kan tage i brug, når det gælder kampen om finansiering. Det er for eksempel at udnytte friværdien i huset eller tage et lån hos familiemedlemmer, der har været udvejen for nogle for at kunne følge sine iværksætter drømme og forsøge sig med sin virksomhed.

En anden løsning for virksomheder – en løsning som bliver mere og mere populær – er crowdfunding.  Netop låne-crowdfunding, hvor flere forskellige private går sammen og yder et lån til en virksomhed, har oplevet en kæmpe stigning. Fra 2015-2016 var stigning på 133% og er altså blevet et populært alternativ til banken. Da man ikke kan regne med at få penge igennem spillehaller og kasinoer for at få kapital til sin virksomhed, har crowdfunding altså været en rigtig løsning for mange.

Mulighederne er heldigvis mange for startups og andre virksomhedstyper, der kæmper om at få kapital til deres forretning. Selvom bankerne er modvillige til at hjælpe, stiger populariteten for alternative lånemuligheder og som det ser ud nu, vil denne popularitet i fremtiden kun vil blive større.