Arkiver

NyhederUdland

Apple topchef vil bekæmpe fake news

Apple, fake news, falske nyheder

Falske nyheder fylder for meget på nettet og er et stort problem i store dele af verden, siger Tim Cook, Apple CEO. Han vil have tech-industrien til at tage handling.

Alternative fakta, det postfaktuelle samfund og falske nyheder. Dét vil Apples CEO, Tim Cook, tage kampen op mod med en stor informationskampagne, da falske nyheder ”er dræbende for forstanden”, fortæller topchefen i et eksklusivt interview med The Daily Telegraph.

De falske nyheder er nemlig ifølge Tim Cook et stort problem i store dele af verden, hvor det er nødvendigt at autoriteter og techvirksomheder tager handling.

Han forslag til handling er en omfattende kampagne, som dem der tidligere har været med til at ændre folks holdning til miljø, der skal forklare folk om den fare, der er ved fabrikerede nyheder.

Klik vinder over sandhed

Debatten om falske nyheder tog især fart gennem valgkampagnen i USA, hvor historier som ”Paven støtter Donald Trump” og lignende fik kæmpe opmærksomhed på sociale medier uden at have hold i virkeligheden.

Især Facebook fik en del røg for at være med til at sprede de alternative historier, og i december annoncerede det sociale medie så, at de startede et nyt projekt, Facebook Journalism Project, som skal bekæmpe spredningen af misinformation ved at arbejde tættere sammen med medierne.

Ifølge Tim Cook er vi lige nu inde i en periode, hvor det er dem, der søger at få flest klik, der vinder over dem, der søger at fortælle sandheden – og det er dræbende for folkets forstand, siger topchefen.

Techvirksomhederne skal ind i kampen

Han kalder til handling blandt techvirksomhederne, der tidligere er blevet kritiseret for ikke at gøre nok.

“Alle vi teknologivirksomheder må skabe nogle værktøjer, som kan hjælp med at mindske omfanget af falske nyheder,” siger han til Teh Daily Telegraph og fortsætter:

“Vi må forsøge at betvinge dette uden at træde på ytringsfriheden og pressen, men vi skal også hjælpe læserne. Alt for mange blandt os brokker os bare og ved ikke, hvad vi skal gøre.”

Han uddyber, at han ikke tror på, at det virkelig er de falske nyheder, folk vil have. At det blot er en parentes i historien.

Skriv et svar