Arkiver

De små aktuelleLogistikNyhederSustainable Tech

Indisk domstol beder Google Maps om hjælp til at opklare retssag om miljøskader

miljøskader

Google Maps har hele verden affotograferet. Og det kan udnyttes. En indisk domstol beder Google Maps om nye og gamle billeder til vurdering af miljøskader. Men det er faktisk ikke første gang Google Maps været behjælpelig inden for dette område.

Der er næsten ikke et bevis så godt som et billede. Derfor har Bombay High Court annonceret, at gamle og nye billeder fra Google Maps skal bruges i en retssag om miljøskader. Det skriver Mashable, som har historien fra Hindustan Times.

Nogle borgere er nemlig utilfreds med den indiske by Mumbais udvikling. De hævder, at private ejendomsprojekter fører til ødelæggelse af vådområder med træer og buske i og omkring byen.

Staten mener blandt andet, at afgørende udviklingsprojekter såsom nye motorveje uundgåeligt vil ødelægge nogle grønne områder, men at der vil blive plantet erstatning.Et studie fra staten viser desuden, at fældningen af beplantningen i vådområderne er faldet med 80 procent over det sidste år.

Google Maps ligger inde med billeder af sandheden

“Det vil være ideelt at tage et gammelt Google Maps-billede af et ramt område og sammenligne det med en nyt område. Det er vigtigt at finde ud af, hvad myndighederne gør for at forebygge og genoprette ødelæggelserne. Og også at se, hvilke skridt der tages for at forhindre yderligere ødelæggelser,” siger Bombay High Court til Hindustan Times.

Derfor beder den indiske domstol nu Google Maps om nye og gamle billeder til vurdering af miljøskaderne. Og det vil forhåbentlig gøre sagen klar, for Google Maps har satellitbilleder, bykort og 360° panorama udsigt over hele verdens byer.

Dog er de fleste tilgængelige satellitbilleder ikke mere end tre år gamle, og da de jævnligt bliver opdateret, skal Bombay High Court have billederne fra Google Maps selv.

Ikke første gang Google Maps har vist før- og efter billeder

Om Google Maps vil udlevere billederne, vil tiden vise. Men der er gode chancer, for de har faktisk vist før- og efter billeder tidligere. Det var i forbindelse med tsunamien i Japan i 2010. Eller faktisk var det året efter, at Google Maps tilbød deres billeder.

Google Maps viste nemlig i 2011 street view af post-tsunamien i Japan, skriver Mashable.

“Vi håber, at dette særlige digitale aktiveringsprojektet vil være nyttigt for forskere og videnskabsmænd, der studerer effekten af naturkatastrofer,” skrev Kei Kawai, Senior Product manager Street View på en blog og fortsatte:

“Vi mener også, at billedsprog er et nyttigt værktøj for alle i hele verden, der ønsker at forstå omfanget af skaden bedre.”

Skriv et svar