Arkiver

Nyheder

Investering til din fintech-startup? Der er hjælp at hente

Gennem de seneste år er investeringerne i fintech-startups kun gået opad. Men ofte kan det være svært at få investeringerne, idet at fintech-virksomheder ofte kræver en større investering allerede på seed-niveau end andre typer af startups.

Mød Casper Ravn-Sørensen. Selv om dåbsattesten fortæller, at han er 32 år, har Casper allerede opbygget og investeret i en stribe succesfulde virksomheder.

Herunder flere fintech-virksomheder som eksempelvis betalingsgatewayen Gate2Payments.com med kunder i hele Europa, Alpha57.com, som laver digital markedsføring i mere end 10 markeder og udlånsvirksomheden Minifinans.dk, der yder kviklån til et større femcifret antal danskere og har vækstplaner i flere europæiske markeder.

Men hvordan kan du som fintech-iværksætter komme til at få både penge og viden fra Casper Ravn-Sørensen eller hans projekt Dotcom-Capital.com?

»Ligesom med alle andre typer af startups, er det vigtigt at vise en vej til indtjening. Du behøver ikke at have den mest geniale eller originale fintech-idé for at få investering fra os, du skal sådan set blot vise, at du og teamet omkring dig kan eksekvere,« siger Casper Ravn-Sørensen.

Blandt fordelene ved at arbejde sammen med Casper Ravn-Sørensen, er, at man dermed får adgang til et stærkt netværk af viden inden for digital markedsføring og teknologi.

Mere end blot penge

»Penge er én ting, men vi kan også hjælpe med de processer, der kan være både dyre, tidskrævende og besværlige. Eksempelvis i forhold til at få sit produkt godkendt af Finanstilsynet eller pendanter til dette i andre lande. Desuden har vi et godt netværk, når der skal rejses penge igen i eksempelvis en serie A-runde,« siger Casper Ravn-Sørensen.

Mange har et syn på fintech som noget meget teknologisk krævende Men mange succesfulde fintech-virksomheder har egentlig blot taget samme tankegang, man har haft i andre områder som eksempelvis e-handel og overført det til finansielle produkter.

»En måde at være original på, er eksempelvis ved at gøre ting let for folk at bruge. Så gør det ikke noget, at man er i et blodrødt marked med masser af konkurrenter. Hvis du har en fordel, som markedet er villig til at belønne, så kan du hurtigt ende foran og levere massiv værdi,« siger Casper Ravn-Sørensen. Han henviser her til et par eksempler:

Gate2Payments.com leverer betalingsløsninger til online webshops, der er væsentlig billigere end alternativerne. Det er der et marked for i forhold til e-handlende, der bliver straffet af alt for høje gebyrer på betalinger. Et andet eksempel er Minifinans.dk.

»Der er intet originalt i at låne penge ud. Men kan man eksempelvis gøre ansøgningsprocessen lettere med automatisk at indhente lønsedler og andre krævede dokumenter. Simple fordele er ofte de bedste. Desuden har mit team og jeg erfaring fra flere brancher der alle er i synergi med hinanden – lige fra markedsføring til teknologi,« lyder det fra Casper Ravn-Sørensen.

Videre læsning

Hvis du vil vide mere om Casper Ravn-Sørensen kan du læse med på hans engelsk-sprogede blog på Casperravnsorensen.com og du kan læse på dansk på Casperravnsorensen.dk.

Dotcom-Capital.com bliver drevet sammen med forretningspartneren Mads Emil Fast Dahlerup.

Du kan læse en større guide på Mx.dk, hvor Casper Ravn-Sørensen deler sine råd til unge iværksættere, der gerne vil have investering eller dette portræt på Business.dk.

Om Dotcom-Capital.com

Dotcom-Capital.com investerer som en af de få ofte i helt unge danskeres startups – med foundere først i 20’erne, eller måske endda stadig teenagere. Det har nemlig vist sig, at denne gruppe er overset af mange andre investorer.

»Unge kan noget og ser noget, som vi andre ikke kan. Vi har haft flere virkelig positive eksempler, hvor unge blot har brug for netværk, erfaring og kapital til at få en lille virksomhed til at blive 10 gange større på meget kort tid,« siger Casper Ravn-Sørensen.

Ud over investeringer i fintech-virksomheder, investerer casper også marketing, mobile apps, tech startups og e-commerce startups.

 

Skriv et svar