Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Sådan starter du webshop, mens du studerer

Unge iværksættere får meget spalteplads i medierne for tiden. Mange springer ud som iværksættere i en tidlig alder, og det er der god mening i – det giver nemlig en lang række fordele, hvis du går i gang tidligt. Særligt, hvis du er studerende.

Som studerende har du typisk ikke mange faste udgifter om måneden. Samtidig er du ikke økonomisk afhængig, fordi du får SU, imens du studerer. Det betyder, at det er lettere for dig at starte din egen webshop eksempelvis; fordi du ikke behøver at have sparet en formue sammen for at gå i gang og ikke risikerer at gå fra hus og hjem, hvis det hele fejler.

Du har fordele som studerende

De iværksættere, der går i gang sent i livet har mere at ofre end dig. Har man været vant til en fast løn hver måned, kan det være svært at give afkald på de goder, det fører med sig. Om end det kun er for en tid, indtil forretningen genererer et overskud.

Du har altså en fordel, hvis du studerer, imens du starter op. Men hvordan gør man egentlig, hvis man gerne vil starte en webshop som supplement til studiet?

Find din niche

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder det rigtige marked for din forretning. Find et produkt, der er efterspørgsel på, men som hverken er dyrt at importere eller indkøbe store partier af. Det kan ofte gøres fra Asien uden de helt store omkostninger.

Der findes adskillige værktøjer på nettet, du kan bruge, hvis du vil se, om der er efterspørgsel på et produkt, hvor mange søgninger der er i Google på det produkt, du vil sælge, og så videre. Det giver dig et indblik i, om der overhovedet er et marked for din forretning. Det er samtidig en god idé, hvis du selv har en interesse for det produkt, du vil sælge.

Find en partner

Når du har fundet din niche, er det nødvendigt, at du sammensætter det rigtige team. Det er mest praktisk at have en partner, der brænder lige så meget for iværksætteri, som du selv gør, men som har et anderledes sæt kompetencer end dig selv. Her kan man med rette sige, at modsætninger mødes, for din partner skal gerne kunne bidrage med de ting, du ikke kan – og vice versa.

Husk at evaluere

Som nybegynder inden for iværksætteri er der mange ting, der kan gå galt – og nogle af dem vil helt sikkert vil gå galt. Derfor er det vigtigt, at du evaluerer din forretningsstrategi undervejs. Går det hele, som det skal? Hvad kan gøres bedre? Har du fejlet, hvad kan du så lære af det, så du undgår de samme fejl en anden gang? Brug værktøjer som Google Analytics, der kan anvendes til at se statistikker over besøgende på din webshop, salg og så videre.

Brug dét, du lærer i skolen

Det er ikke sikkert, den uddannelse, du læser på, har noget at gøre med forretning eller iværksætteri, men uanset om du læser en MBA, sygeplejerske eller noget helt tredje, så får du garanteret viden, du kan bruge i forbindelse med din forretning ­– ellers bør du aktivt opsøge den ved at tilmelde dig forskellige kurser og læse på nettet. Ingen begyndelse er let, men du undgår de værste begynderfejl, hvis du søger viden fra personer, der allerede har været igennem de faser, du skal til at gennemgå.

Skriv et svar