Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Optimer din arbejdsuge med et søndagsritual

god kaffe

Alt for mange danskere føler sig fanget i en travl og stresset hverdag. I dagens Danmark er der nemlig nok at se til hver evig eneste dag. Det er da også sundt nok at have noget at se til. Det er derimod ikke længere sundt, hvis det tager overhånd og bliver en byrde. Heldigvis findes der nogle forskellige tiltag, man kan forsøge sig med, hvis man ofte føler sig mere stresset, end hvad godt er. Nogle gange skal der nemlig kun få og små justeringer til for at gøre hverdagen mere overskuelig.

 

Nedskriv dine ugeplaner i en kalender

Den hyppigste årsag til, at man oplever stress, er, at man føler, at hverdagen er uoverskuelig og uigennemskuelig. Alt for mange gøremål, pligter, aftaler og ærinder kan hurtigt munde ud i en helt uoverskuelig dag, der er nærmest umulig at gennemføre. Dette er bestemt ikke sundt for ens velbefindende. Det er vigtigt, at man hver dag står op og føler sig godt rustet til at klare dagens opgaver og gøremål. Hvis alle opgaverne og gøremålene pludselig virker alt for uoverskuelige og umulige, er det på tide at sætte foden ned.

 

En rigtig hjælpsom og nem måde at undgå stress i hverdagen er ved at føre kalender. Du fører måske allerede en kalender på din computer og smartphone ligesom mange andre danskere. Det skal dog siges, at der er stor forskel på at føre kalender på computeren eller smartphonen sammenlignet med at føre en fysisk kalender. Du finder en Mayland kalender her, hvis du har lyst til at prøve kræfter med den fysiske kalender. De nedskrevne opgaver og gøremål bliver nemlig mere håndgribelige og overskuelige, når de står fysisk nedskrevet i en kalender. Det kan derfor være behjælpeligt at gøre det til et søndagsritual at nedskrive ugens opgaver og pligter i en fysisk kalender.

 

Planlægning kræver en god kop kaffe

Al begyndelse er svær. Det er bestemt ikke nemt at vænne sig til at bruge en fysisk kalender frem for kalenderen på computeren eller smartphonen. Alligevel har det dog vist sig at være et godt tiltag for personer, der har en meget travl og til tider stressende hverdag. Særligt ved at skrive de forskellige gøremål, opgaver og aftaler ned én gang om ugen i stedet for løbende, sikrer en mere overskuelig ugeplan.

 

Det er dog ikke altid lige nemt at planlægge en hel uge frem af gangen. Det er en proces, der kræver tid og fordybelse. Det kan derfor være en god ide at gøre planlægningen til et søndagsritual, der gentages søndag efter søndag. Det kan være fordelagtigt og yderst afstressende, hvis du formår at gøre søndagsritualet til en rolig stund, hvor der er tid til fordybelse og afkobling. Dette kan eksempelvis gøres ved at drikke en god kop kaffe imens. Den timeglasformede Chemex kaffebrygger virker særligt afstressende, da denne bygger på de traditionelle principper for kaffebrygning. Kaffen kan således bidrage til den rolige stemning. Det kan derfor være et godt ritual at brygge en kop kaffe i det tempo, det nu engang tager – og samtidig planlægge den kommende uge i ro og mag.