Arkiver

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Brugskunst i høj kurs – ny investering sætter skub i forretningen

At personliggøre hjemmet har altid været i høj kurs. I takt med at medier som Instagram, Pinterest m.m. vinder terræn, har vi i større grad mulighed for at blive inspireret. Den inspiration vi får på disse medier gør, at vi springer direkte ind på Google og finder det vi mangler, uanset om det er lampe eller en klarborg nisse. Én af de webshops, som ofte besøges, når vi mangler nyt interiør og brugskunst, er den hurtigtvoksende webshop, Bekko.dk.
Bekko.dk er en dansk webshop, som råder over et stort sortiment indenfor boliginteriør, hvor der i flæng sendes lamper, møbler og små nips afsted, primært til det kvindelige segment.

Lanceringen af Bekko skete tilbage i 2015, hvor der primært var fokus på salget af lamper, men i takt med en stigende efterspørgsel, samt et spændende marked, valgte man i 2016 at udvide sortimentet til at være en mere all-round webshop, hvor kunder kan finde det meste indenfor boliginteriør, og beslutningen viste sig at være et godt træk. Omsætningen er vokset eksponentielt, hvor man efter de første 6 måneder af 2017 kunne måle en stigning på intet mindre end 260% sammenlignet med samme periode sidste år.

Med en omsætning på over 2 millioner i første halvår har interesserede investorer fået øjnene op for mulighederne, som ligger bag Bekko, hvilket har ledt til at der nu er blevet investeret et større beløb i Bekko.

En investor kom på det rette tidspunkt.

Tankerne om en mulig investor har været hos ejeren Rasmus Bruus Larsen i et stykke tid. Dette skyldes primært den massive vækst, som Bekko i øjeblikket oplever. Her er det vigtigt at der prioriteres tid til at se fremad, samt at planlægge fremtidige kampagner.

Selve timingen omkring en investering har specielt været vigtig, hvorfor det dog heller ikke er tilfældigt at der bliver åbnet op for muligheden på nuværende tidspunkt. Rasmus udtaler her selv: ”Målet var også at få en investor inden jul, da vi her i Bekko forventer et højt julesalg og det her kan give ekstra ressourcer til virksomheden og få det hele til at forløbe nemt og problemfrit

Hvad betyder en sådan investering for Bekko?

Investeringen betyder generelt flere muligheder for Bekko. Som Rasmus udtaler: ”At vi nu har fået en kapital indsprøjtning i form af en investor betyder, at der bl.a. er større mulighed for, at kunne indkøbe endnu flere produkter og derved kunne forøge vores sortiment. Det giver os også muligheden for i højere grad, at investere flere penge på vores markedsføring, som vil kunne få virksomheden til at nå flere potentielle kunder og få virksomheden til at vokse yderligere.”

Hvordan opstår muligheden for en investor?

Der har været flere henvendelser til Bekko fra potentielle investorer, men denne gang startede Rasmus med, at oprette en annonce på Amino Kapital for at sprede budskabet. Der var her mange henvendelser, men som ejeren udtaler var der en der skilte sig ud fra mængden:

”Vi havde flere henvendelser, men der var hurtigt et personligt match mellem mig og den nuværende investor. Vi fandt hurtigt hinanden og havde de samme høje ambitioner og ønsker for Bekko fremadrettet, så der var hurtigt en rigtig god følelse fra dag et af og derfor ingen tvivl og det endte derfor med at blive en nem beslutning.”

Bekko har derfor store forventninger til fremtiden, hvor man fortsat vil have fokus på at være innovative, samt at være et skridt foran konkurrenterne. Et af de nuværende mål er stadig at vinde markedsandele på det danske marked. Fra 2018 er det dog planen for alvor at udvide til andre nærmarkeder, herunder Sverige, Norge og Holland.

Gode råd til andre iværksættere som søger en investor

Rasmus Bruus Larsen har nu selv gennemgået hele processen fra start til slut, hvorfor vi spurgte den succesfulde iværksætter hvilke råd han personligt vil give til andre, som søger en investor til deres virksomhed.

  • Sælg ikke din virksomhed for billigt, men få en fair og begrundet valuation.
  • Få lavet en ekstern rapport af værdien på virksomheden, da det giver dig et meget bedre forhandlingsgrundlag for hvad du kan tillade dig at kræve for virksomheden.
  • Spil med åbne kort fra dag et af, for at skabe troværdighed og vise investor hvorfor de skal smide penge i din virksomhed.

Skriv et svar