Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan møblerer du hjemmekontoret

Mange danskere arbejder hjemmefra, hvad end de er selvstændige eller blot har mulighed for at tage arbejdsopgaverne med hjem. Det at arbejde hjemme giver en vis frihed, da man ikke skal bruge tid på transport eller forholde sig til kollegaer på arbejdspladsen. Dog er det vigtigt, at man får indrettet et godt arbejdsmiljø i hjemmet. Hvis ikke man får indrettet hjemmekontoret godt, kan det gå ud over arbejdskoncentrationen og udbyttet af arbejdet. Derudover kan det være svært at adskille arbejdstid fra fritid, og dette kan gå ud over familielivet. I denne artikel sættes der fokus på, hvordan man møblerer hjemmekontoret på bedste vis.

Sørg for at implementere det essentielle

Først og fremmest skal man overveje, hvilke møbler kontoret skal indeholde. De fleste hjemmekontorer har brug for et skrivebord, en kontorstol, plads til en computer og printer samt opbevaringsplads. Når disse ting skal placeres i rummet, bør man overveje indretningen. Hvis rummet er meget lille, må møbleringen ikke virke for tung, mørk og tæt. Er rummet større, skal man passe på, at rummet ikke virker tomt og ufærdigt. Skrivebordet kan man med fordel sætte foran et vindue, da det naturlige lys er godt for øjnene. Printeren bør stå et praktisk sted, så man ikke skal slutte den til og fra hver eneste gang, den skal tages i brug. Slutteligt skal reoler og hylder opsættes sikkert, så man er sikker på, at de kan håndtere tunge bøger, papirer og andet.

Overvej formen – hyggeligt eller stringent?

Når de essentielle møbler er på plads, kommer den lidt sjovere del af indretningen. Her skal man nøje overveje, hvilken indretningsform der skal præge kontoret. Arbejder man bedst i hyggelige omgivelser, kan man indsætte en lænestol, sofabord, planter, tæpper og nipsting. Har man ofte brug for ekstra plads til overnattende samarbejdspartnere eller kollegaer, kan man vælge at placere en sovesofa i rummet. Er dette tilfældet – find udvalget af sovesofaer her. Bliver man derimod forstyrret af disse aspekter og finder dem overflødige, eller har man behov for meget hygiejniske omgivelser, kan det være bedre at holde alle disse ting uden for kontorets fire vægge. Til disse former for hjemmekontorer vil den minimalistiske indretning være bedre, og dette er noget, man må gøre op med sig selv.

God belysning er vigtigt

Alle tingene er nu placeret, som de skal, og herefter er det en god idé at begynde med rummets lamper. Belysningen afhænger af rummets form. Hvis der er mange vinduer i rummet, kan man udnytte det naturlige lys, og her behøver man ikke implementere mange lamper. Er rummet derimod uden vinduer, skal man fylde rummet med lamper. Det er en fordel at sætte flere forskellige lamper op i rummet, fremfor blot at have ét enkelt lys i loftet. På denne måde kan man tilpasse lyset alt afhængig af, hvor man opholder sig i rummet. Er man i tvivl om, hvor mange lamper rummet har brug for, er det bedre at installere en lampe for meget end en lampe for lidt. Er rummet dårligt belyst, vil dette nemlig hæmme arbejdskvaliteten, og hovedpine kan opstå.

Skriv et svar