Arkiver

Sponsoreret indhold

Boost din computer med et grafikkort

En computer, som virker sløv, kan få et seriøst power boost med et nyt grafikkort. En computer, som ikke viser de skarpeste billeder i det mest primitive spil vil ved udskiftningen af grafikkortet kunne stille selv den mest hardcore gamer tilfreds. Det første du skal gøre er at sikre dig, at din computers hardware understøtter det grafikkort du kigger på. Hvis ikke dit kabinet har kapaciteten til det nye grafikkort, kan du løbe ind i et stort problem. Så selvom du har et ønske om et grafikkort i en bestemt størrelse, er det ikke altid ensbetydende med, at dit kabinet kan rumme grafikkortet.

For at få det bedste grafikkort til dine behov, skal du overveje, hvad budgettet på det er, men måske genoverveje budgettet, da et godt grafikkort har lavt strømforbrug samt støj- og varmegenerening. Strømforbruget for et grafikkort er ret højt og kræver høj watt eller PCI-E-stik, som muligvis ikke er tilgængelige på din computer.

Vælger du en multi-kort konfigurering, er strømforbruget, om muligt, endnu vigtigere, og du skal derfor også have styr på, hvor mange 6-polede og 8-bens PCI-E-stik din computer har. De fleste grafikkort kræver tilslutning via en standard VGA-forbindelse, men der er selvfølgelig også undtagelser til reglen her, da de mere avancerede grafikkort kræver en DVI-, S-video eller HdMI-tilsutningsløsning for at kunne fungere.

Grafikkortets kapacitetsmæssige størrelse kan have stor betydning for, om det kan bruges til det formål du har tiltænkt. Hvis dit ønske er at spille spil med høje grafiske løsninger, er et grafikkort med meget RAM den eneste løsning, da et grafikkort med få RAM ikke kan forventes at kunne køre dit spil. Et andet standard spørgsmål ved udskiftning af grafikkort går på din GPU’s clock hastighed.

Hvis din GPU har en høj clock hastighed, kan det køre flere opgaver for dit grafikkort og computerens øvrige komponenter. GPU’en er processoren i dit bundkort, som står for kommunikationen mellem computerens komponenter. Et grafikkort uden ventilation er i højrisiko for at overophede efter mange timers brug, hvilket kan skade både dit grafikkort, men også computerens øvrige dele, vælg derfor et grafikkort med indbygget ventilation, for at sikre din computer.

Skriv et svar