Arkiver

NyhederRobot

Investorer og iværksættere booster Danmarks næste erhvervssucceser 15.11 i Odense

I stedet for at konkurrere om erhvervsfolkenes tid er 15 stærke danske aktører nu gået sammen om at samle deres aktiviteter på én udbytterig dag d. 15. november i Odense, hvor 100 kapitalstærke investorer møder med 15 nøje udvalgte kapitalsøgende virksomheder fra hele Danmark. Samarbejdet giver deltagerne mulighed for både at få træning i kunsten at investere klogt og i at tiltrække kloge penge. Dagen ventes at blive en løfteraket for lovende nye teknologier og satsninger i det danske vækstlag, ikke mindst inden for robotter, droner, automation og sundhedsteknologi.
 
Med efterårets komme følger der et sandt overflødighedshorn af arrangementer, konferencer og messer, og de fleste erhvervsfolk og investorer kan kun afse tid til en brøkdel af dem.
 
”En travl investor eller iværksætter vælger at deltage i de events, hvor han eller hun har udsigt til maksimalt udbytte. Derfor har vi samlet en hel stribe events på samme dato, så deltagerne kun behøver tage én dag ud af kalenderen for at møde nogle af de mest ambitiøse investorer og de mest perspektivrige kapitalsøgende virksomheder på markedet lige nu,” forklarer Klaus Holmsberg, Han er leder af netværket Business Angels Syddanmark. Dette netværk repræsenterer godt 50 private investorer bosat i den syddanske region og med sammenlagt mere end en halv milliard kroner i risikovillig kapital, klar til kloge investeringer.
 
Samarbejde frem for konkurrence
Baggrunden for begivenhederne den 15. november i Odense er et nyt initiativ til samarbejde mellem hele 15 danske organisationer, virksomheder, netværk og projekter, der ellers i realiteten ofte konkurrerer om de samme menneskers tid. Aktørerne er Business Angels Syddanmark, Odense Seed and Venture, Odense Robotics, StartUp Hub, Invest in Odense, Odense Kommune, Scale-Up Denmark Robotics, Væksthus Syddanmark, RoboCluster,Nordea, Teknologisk Institut, DIRA – Dansk Robot Netværk, ROBOTT-NET, Keystones, Syddansk Innovation,Syddansk Universitet.
 
Nordea i Odense lægger hus til aktiviteterne Investor Summit 2017, Odense Robotics Startup Competition og Business Angels Syddanmarks Masterclass efterfulgt af investormøde, alt imens Teknologisk Institut og DIRA huser DIRA Roadshow og Robotbrag og Tour de Robotics.
 
Det brede samarbejde møder opbakning: Allerede to måneder før begivenheden løber af stabelen, er billetterne til aktiviteterne i Nordea tæt på udsolgt.
 
It-millionærer har blik for robot-innovation
Mange af Danmarks private investorer har tjent deres penge på it. Men de har tydeligvis også blik for det boom, der nu sker inden for robotter, automation, droner og kunstig intelligens: 
 
“Med mere end 100 virksomheder og 2600 ansatte har den fynske robotklynge en hel unik position inden for robotindustrien. Den 15. november kan interesserede investorer på blot et par timer få en målrettet introduktion til Danmarks største samling af investeringsklare robotvirksomheder, og investorer fra hele landet er velkomne”, understreger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune med henvisning til Odense Seed and Ventures aktivitet Tour de Robotics tilrettelagt specielt for business angels og investorer.
 
Match kræver brobygning
For deltagerne er det allervigtigste programpunkt selve den matchmaking, der sker eftermiddagen 15.11. Her er der pitch på flere podier hos Nordea med nøje udvalgte teknologi-stjerner og forretningsmuligheder fra den danske erhvervshimmel. Pitch er betegnelsen for den seance, der foregår, når de kapitalsøgende står på et podie og præsenterer potentialet i deres forretningsplan samt deres behov for risikovillig kapital til at føre den ud i livet.
 
”Robotvirksomheder, start-ups og investorer finder ikke altid hinanden af sig selv. De lever i to forskellige verdener og har brug for brobyggere mellem disse verdener. Som en samfundsansvarlig bank vil vi gerne hjælpe med at styrke vækstvirksomheder og dermed væksten i Danmark. Det vil ofte være med finansiering og rådgivning, men i dette tilfælde kan vi også gøre det ved at matche virksomhederne med investorer, der står klar med både kompetence og risikovillig kapital til at løfte vækstvirksomhederne til et nyt niveau,” fortæller Michael Frisch, Head of Business Banking i Nordea.
 
I den syddanske region oplever investor-netværket Business Angels Syddanmark også en markant vækst i matchning af kapitalsøgende virksomheder med risikovillige investorer. Faktisk opnår hver tredje, der pitcher deres  selskab for netværket, efterfølgende at få kapital tilført enten fra medlemmerne selv eller i næste led via medlemmernes kontakter. Siden netværket blev dannet i 2010, har i alt 135 kapitalsøgende selskaber præsenteret sig for medlemmerne og knap 50 har opnået kapital.
 
Investorskoling, pitchtræning eller robot-indsigt
Før pitch-seancerne kan henholdsvis investorer og iværksættere få indsigt i kunsten at skabe det rette match. På formiddagens sessioner kommer blandt andet en af Danmarks mest erfarne business angels, professor og entrepreneur Søren Hougaard, og han øser ud af de værdifulde erfaringer fra sine mange investeringer og exits. Nordeas bankdirektør Michael Frisch fortæller om Nordeas digitale transformation og det nye startup-koncept, og på talerstolen kommer også Odense borgmester Peter Rahbæk Juel.
 
Dansk Robot Netværk DIRA sørger for inspiration fra hele landets robotindustri, fordi DIRA i år afholder sit årlige DIRA Roadshow 15.11. i Odense, ligesom Teknologisk Instituts årlige Robotbrag også finder sted netop den dato i Forskerparken i Odense. Disse aktiviteter er åbne for alle og enhver, der gerne vil have et indblik i de nyeste teknologiske udvikling i Danmarks robotmiljø.

Skriv et svar