Sponsoreret indhold

Overblik over virksomhedens aktiviteter giver bonus på bundlinjen

Alt for mange virksomheder oplever, at de faktisk ikke har tilstrækkeligt overblik over virksomhedens økonomi. Hvis du ikke har overblik over, om de forskellige arbejdsopgaver giver overskud eller underskud, kan du ikke optimere virksomheden.

Erfaringer fra alle typer af virksomheder viser, at det kan koste virksomheden livet, hvis der ikke er styr på de indre processer. Databasen over dit lager skal for eksempel spille sammen med dine andre systemer, så du ikke kommer til at love kunderne varer, du ikke kan levere. For det første risikerer du at skræmme kunden væk, og for det andet risikerer du dårlig omtale fra den kunde, som kan skræmme potentielle kunder væk. Derfor kan usmidige indre processer helt direkte koste dig på bundlinjen.

Derudover kan der være områder i din virksomhed, som giver underskud, uden at du opdager det. Jo større din virksomhed er, jo flere processer og opgaver er der, som du ikke kan have overblik over. Hvis du systematisk indsamler og udnytter data om virksomhedens opgaver og omsætning, kan du nemt se, hvor pengene kommer ind, og hvor de går ud.

Et ERP-system kan give dig overblik

Med de digitale løsninger, der findes til virksomheder i dag, er der mange måder at få overblik på. En af de bedre er at benytte et ERP-system til at bearbejde jeres data. ERP står for Enterprise Resource Planning og hjælper med at holde styr på alle virksomhedens fysiske og økonomiske ressourcer. Idéen med et ERP-system er, at det er et integreret system, som sammenkører al din data.

ERP-systemer forbindes ofte med økonomistyring, men de kan en hel del andet. Det er dog i sig selv en stor fordel, hvis du har ét samlet system til at håndtere hele virksomhedens økonomi, som også automatisk betaler regninger. På den måde mindsker du chancen for menneskelige fejl, som kan påvirke dine handelspartneres opfattelse af virksomheden. Samtidig kan systemet også håndtere dine udgående fakturaer, så alt er samlet ét sted, og du har overblik over, hvad der er betalt, og hvad der ikke er. I systemet kan du også udsende rykkere og pålægge renter.

Integration og opdatering i realtid

Ud over økonomistyring kan ERP blandt andet hjælpe dig med lagerstyring. Fordi ERP er et integreret system, kan systemet sammenkøre data om salg, produktion og indkøb, så du altid har et helt nøjagtigt overblik.

ERP-systemet kan bruges på tværs af enheder, så dine medarbejdere kan indtaste data via en mobil enhed. På den måde er systemet hele tiden opdateret, og giver dig det fulde overblik i realtid. Samtidig gemmer systemet dataene, så du kan aflæse mønstre og tendenser og derimod forudse kommende problemer og spidsbelastninger.

Selvom et ERP-system lyder som den perfekte løsning for mange virksomheder, er der dog et par ting, du skal være opmærksom på. For at få udbytte af systemet, er det meget vigtigt, at du har en klar plan for, hvordan virksomheden skal bruge systemet. Hvad er det præcis, I vil have ud af det, og passer systemet til virksomhedens behov? Derudover skal du overveje, om systemet er skalerbart, så det kan følge med virksomhedens udvikling. Er du ikke opmærksom på disse ting, risikerer du at bruge en hulens masse penge på et system, I ikke kan udnytte til fulde. Derfor er det en god idé at alliere sig med et specialiseret firma, som kan hjælpe jer på vej.