Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Så meget betyder kost for din præstationsevne!

At være atlet kræver at du som person, kan præstere på et markant højere niveau en den gennemsnitlige dansker. Ofte ser vi nogle helt unikke præstationer, som ved første øjekast synes at være umuligt indtil at det modsatte er bevist – men hvad er hemmeligheden bag disse ekstreme resultater?

At have et naturtalent er én ting. Selvfølgelig kræver det, at du har et vist talent indenfor den sport du dyrker, men det er bestemt ikke alt. Faktisk holder det gamle ord sprog stadig vand: ”Hard work beats talent, when talent does not work hard” – nemlig at hvis man arbejder nok for det, så kan det også lade sig gøre. Eliteidræt kræver noget helt særligt, en masse timer dedikeret til at dyrke den sport du har valgt, men ikke mindst at du også er meget opmærksom på din kost.

Hvis vi skal udpege en sportsgren, som virkelig har set værdien ved en bedre livsstil er esportsbranchen. Netop e-sport er en sportsgren med mange fordomme, som også har sin berettigelse, da man i mange år levede ret usundt, men dette har man nok gjort op med, hvorfor der også stilles store krav til den enkelte e-sports udøver. Man har dog måtte indse, at for at præstere på højeste niveau inden for e-sport, så kræver det også en sundere livsstil. En sund kost gør at din krop arbejder bedre, hvilket i dette tilfælde kan forbedre din mentale præstationsevne, hvor evner som reflekser bliver forbedret markant.

Kondition er selvsagt ikke ligeså nødvendigt, som hvis du er maraton løber. Af denne grund har flere tidligere stjerner også været rygere, få er det også den dag i dag, men generelt er de fleste organisationer bag disse hold begyndt at stille krav til at der stoppes med dette. Dette skyldes simpelthen at der i cigaretter findes nogle stoffer, som kan have en afslappende effekt på din krop, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt hvis du skal ind at præstere, samt kæmpe om flere millioner kroner.

Alternativet for atleterne er super godt

Alle som har været rygere kender til problematikken at stoppe med at ryge. Det er ikke nemt, hvilket det heller ikke er for disse atleter, især ikke når du bliver pålagt et stop. Flere har derfor valgt at give e-cigaretten en chance, som er et super godt alternativ til et muligt stop.

Fordelen ved at vælge e-cigaretten fremfor den almindelige tobak er, at der ikke er nær så mange usunder stoffer i disse e-cigaretter, hvor du også selv har muligheden for at justere mængden af nikotin indhold – netop sidstnævnte giver rigtig god mening i forhold til at arbejde hen mod et varigt rygestop.

Essensen ved alt dette er afgjort, at jo sundere en livsstil du har, des større chance har du også for at øge din chancer for at forbedre dig. Dette gælder både hvis du dyrker en sport, men det gælder også på arbejdspladsen, hvor du med en sund livsstil har markant bedre vilkår for at arbejde fokuseret. Selvom det kan lyde øv at skulle huske sine omega 3, så er det bare så afgørende for din præstation, både som medarbejder samt sportsudøver.