Arkiver

Sponsoreret indhold

Internettet er vores store inspirationskilde

Før internettet blev allemandseje, havde vi ikke de samme muligheder for at søge information og inspiration hos andre end vores nærmeste omgangskreds. Hvis vi manglede idéer til, hvad aftensmaden skulle bestå af, spurgte vi venner eller kolleger, og hvis vi ikke vidste hvor vi skulle rejse hen på ferie, spurgte vi berejste venner eller familie til råds. Desuden blev vores tøjstil inspireret af menneskerne omkring os og vores indretning blev inspireret af de hjem, vi besøgte. I dag bliver vi i langt mindre grad inspireret af vores omgivelser. Vi bliver tværtimod inspireret af forskellige personer, websider og blogs på internettet.

 

Inspireret af influencers

En af de største inspirationskilder i nutidens samfund er de såkaldte influencers. En influencer er en person, der følges af mange på enten sociale medier eller blogs. Hvis du færdes på sociale medier eller på blogs, kan du ikke undgå at støde på en influencer, og de fleste danskere følger en eller flere af dem. De fleste mennesker vælger at følge en eller flere influencere, fordi de bliver inspirerede af dem. Måske følger du Rasmus Brohave, fordi han tager på nogle fede rejser, eller Mascha Vang, fordi hun går i noget lækkert tøj. Alle disse influencers er en stor del af vores dagligdag, og de spiller i mange tilfælde en langt større rolle end vores venner og bekendte gør, når det kommer til at inspirere os.

 

Inspireret af websider og blogs

En anden stor inspirationskilde online er webshops og deres tilhørende blogs. I og med at så mange er begyndt at finde inspiration til diverse ting online, er mange webshops begyndt at lave en tilhørende blog, som besøgende kan klikke sig ind på via deres hjemmeside. Dette ses for eksempel i forbindelse med webshoppen Friluftsland, som har lavet en tilhørende blog med inspirerende indlæg om deres produkter og udendørsliv generelt. Her kan man i blandt andet finde inspiration til, hvilket udstyr man skal have med på henholdsvis vandreferien og skiferien, samt inspiration til diverse former for aktiv ferie. Dette giver læseren god mulighed for at blive inspireret, samtidig med at de omtalte produkter er lettilgængelige i den tilhørende webshop.

 

Inspiration til alt mellem himmel og jord

Internettet kan ikke kun bruges til at finde inspiration til tøj eller rejser. Det er blevet muligt at finde inspiration om alt mellem himmel og jord. Det er her vi finder inspiration til, hvad vi skal have til aftensmad, og hvad vi skal give vores forældre i fødselsdagsgave. En af de helt store inspirationssider er det sociale medie Pinterest. Her er det muligt at finde alt fra alverdens DIY-projekter til dit næste træningsprogram til fitnesscentret.

 

Men er der kun positive sider ved at finde al vores inspiration online? Ved at blive inspireret af alt på nettet, er det med til at fjerne noget af dialogen med vores medmennesker. Når vi kan finde inspiration og svar på alle vores problemstillinger på nettet, har vi i svindende grad tendens til at spørge vores medmennesker til råd. Det er særligt en omvæltning for samfundets ældre generationer, som er vokset op uden internettets almene viden og mange svar. At internettet er kilde til inspiration er en positiv ting, så længe vi fortsat husker at spørge andre mennesker til råds – bare en gang imellem.

 

Skriv et svar