Arkiver

Sponsoreret indhold

Gør en god handel på nettet

Der er både tid og penge at spare ved at købe ting til dit hjem på nettet. Det er dog en god idé, at du gør dig nogle forholdsregler, før du begiver dig ud på de online jagtmarker. Læs med her for at blive klogere på onlineshopping.

 

Brug fornuften

Først og fremmest er det vigtigt, at du bruger din sunde fornuft. Kig grundigt på butikkens hjemmeside og vurder, om den ser professionel og seriøs ud. Hold øje med stavefejl, underlige formuleringer og mistænkeligt lave priser. Et andet godt tip er at undersøge, om du kan finde informationer om dine rettigheder et sted på hjemmesiden. Det kan for eksempel være om, hvor lang tid du har til at sende din vare retur, eller hvad du skal gøre, hvis produktet er beskadiget.

Find kontaktoplysninger

Du kan prøve at lede efter kontaktoplysninger som e-mailadresse, telefonnummer og virksomhedens fysiske adresse. Hvis internetbutikken oplyser de forskellige ting på en grundig og troværdig måde, kan du være mere sikker på, at det rent faktisk er en ægte virksomhed, der ikke er ude på at lave fup og fis.

 

Sikkerheden først

E-mærket giver dig en stor fordel som forbruger, fordi det gør det nemt at få en hurtig fornemmelse af, om det er en sikker hjemmeside. E-mærket er med til at indikere, om det er en certificeret internetbutik, som derfor overholder nogle bestemte love og regler, som blandt andet er sat op af Forbrugerrådet Tænk. Det er en stor hjælp, når du handler på nettet, fordi det automatisk giver dig en bedre sikkerhed som forbruger.

 

Tag dine forbehold

Der findes forskellige hjemmesider, hvor du kan finde andre brugeres erfaringer med den bestemte onlinebutik. Du kan for eksempel prøve at søge på onlinebutikkens navn på Trustpilot.dk, Omdømme.dk eller en tredje hjemmeside med anmeldelser af onlinebutikker.

 

Sæt dig ind i udvalget

En af de største goder ved at shoppe på nettet er, at du kan finde stort set alt, du går og mangler. Når udvalget er så kæmpestort, er det en god idé at sammenligne de forskellige typer og modeller af hvert produkt. Det er ofte i produktbeskrivelsen, du finder de nødvendige oplysninger om hvert produkt. Hvis du for eksempel leder efter en seng, kan du finde sengens størrelse, madrassens hårdhed og antallet af fjedre i produktbeskrivelsen på hjemmesiden. Når du undersøger det enkelte produkt, kan du være sikker på at købe den helt perfekte vare, der passer til dig og dine behov. Derudover kan du godt regne med, at det samme produkt findes til forskellige priser, afhængigt af hvor på nettet du befinder dig. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge prisniveauet på forskellige hjemmesider, før du trykker en vare hjem.

Skriv et svar