Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Flere danskere bliver medlemmer af fagforeninger

Hvis man ser på verdensplan, er Danmark et af de lande, hvor flest arbejdere og funktionærer er medlem af en fagforening. Dette kommer først og fremmest som et resultat af, at fagforeninger nu om dage er mere end blot demonstrationer, røde faner og arbejdernes kampdag, da fagforeningerne også i dag arbejder med forsikring, sikkerhed, lønforhandlinger mv. for fagforeningens medlemmer. Når man er medlem af en fagforening, er man mere tryg på arbejdsmarkedet, da man kan få hjælp, hvis der skulle opstå problemer med arbejdsgiveren, mens man også får mange rettigheder og fordele ved at være medlem af en fagforening.

Hvad kan en fagforening hjælpe med?

En fagforening er et fagligt fællesskab, der skaber sammenhængskraft i arbejdslivet, således man ikke kommer til at stå alene med eventuelle problemer på en arbejdsplads. Det kunne eksempelvis være, at man blev fyret på uretfærdig vis, hvor man kan få hjælp af fagforeningen i den videre proces, således man kan finde et nyt, godt job, hvor man også er sikret sine rettigheder. Fagforeningen støtter ikke blot ved ansættelse, fyring og opsigelse, da de også er med til at give indflydelse på arbejdspladsen. Når man er medlem af en fagforening, er man sikker på, at man får indflydelse på arbejdsgang, personalepolitik, omlægninger og lignende, der alt sammen er parametre, der påvirker enhver medarbejders hverdag.

For at være medlem betales medlemskontingent

For at være medlem af en fagforening, er det nødvendigt, at man betaler medlemskontingent, hvilket naturligvis er fradragsbetinget, således kontingentet kan fratrækkes i skat. Kontingentets størrelse afhænger en hel del af, hvilken fagforening man er medlem af. Det er vigtigt at være medlem af en god og billig fagforening, således man er sikret gode rettigheder, og de billige fagforeninger tilbyder også oftest meget af det samme, som nogle af de dyrere fagforeninger tilbyder. Der er altså en god grund til, at der er mange dansker, der er medlem af en fagforening, hvilket også er særdeles vigtigt, således man er sikret sine rettigheder omkring sine arbejdstider, sin løn, opsigelsesperiode osv.