Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Københavnerne dropper Mors dag

Hvis du er mor til nogen, som er bosat omkring København, kan det være, du går rundt og glæder dig til at blive forkælet på Mors dag, som venter lige rundt om hjørnet. Meget tyder dog på, at der ikke er nogen særlig grund til at sætte næsen alt for højt op efter den slags, hvis man er bosiddende i netop København-området.

Der er nu ikke længe til, at det igen er mors dag herhjemme. Det betyder, at det for nogle er tid til at vise deres taknemmelighed over for en af de måske vigtigste personer i deres liv, både førhen og i øjeblikket. I den anledning har flowr.dk, som er en online blomstershop, lavet en undersøgelse af, hvor i landet der egentlig købes flest blomster i forbindelse med mors dag.

Og meget tyder på, at mødrene til folk i København ikke skal forvente det helt vilde. Hovedstaden halter nemlig gevaldigt efter, når det kommer til at købe blomster til deres ”person number one”. Rapporten viser, at hovedstaden kun står for cirka 15 procent af de købte blomster, hvilket på ingen måde svarer til den procentandel, København fylder over landet.

Eksempelvis er det interessant, at århusianerne er langt bedre til at forkæle deres mødre. Faktisk skulle Københavnerne købe mere end dobbelt så mange blomster, hvis de skulle kunne følge relativt med århusianerne.

Det er ingen hemmelighed, at blomster er den perfekte måde at give forkælelse og vise taknemmelighed. Derfor er det selvfølgelig bemærkelsesværdigt, at københavnerne halter sådan efter i denne statistik. Man kan selvfølgelig spørge sig selv, hvad tendenserne skyldes, men det vil nok være svært at få et samlet svar på det. Nogle vil mene, at københavnerne svigter deres mødre i den forbindelse, imens andre nok vil påstå, at de i stedet forsøger at forkæle mødrene fordelt på hele året i stedet.

Blomster er oplagt

Er man i tvivl, hvorfor man egentlig giver blomster på Mors dag, så bør man nok opdatere sig lidt på, hvad blomster symboliserer. Det er nemlig en rigtig god måde at vise kærlighed og omsorg på, og hvornår er det mere oplagt, end når det er Mors dag. Man kan selvfølgelig også vælge at købe andre ting, men blomster er for mange en god måde at gøre mor glad på.

Det er ikke så materialistisk, og det fås i præcis den form, som den bestemte person er glad for. Derfor er det selvfølgelig nemmere at tilpasse en buket, så den måske også får et personligt præg. Den slags kan nemlig sagtens ordnes, når man bestiller over nettet eller besøger sin blomsterhandler.

Også andre ting på menuen

Er man ikke til blomster, så er der heldigvis mange andre muligheder for at forkæle sin mor på denne mærkedag. Eksempelvis tilbyder blomstershops også andre varer, man enten selv kan afhente eller få sendt ud. Det gælder ting som chokoladeæsker, som for nogle måske passer bedre i anledningen end blomster.

Nogle er også glade for idéen om at sende et kort med til deres gave. Man kan da også nemt argumentere for, at det gør det hele lidt mere personligt, og man kan bestille en tekst, som passer helt nøjagtigt til formålet. Måske er det bare én enkelt sætning, som gør hele forskellen.

Forskel i kulturen

Den store forskel mellem københavnerne og århusianerne i blomsterkøb tyder måske på, at der er en forskel i kulturen på tværs af landet. I Aarhus er det naturligt, at man markerer en mærkedag ved at forkæle sin mor med en buket. I hovedstadsområdet er der måske andre ting, som bliver prioriteret højere, og derfor vælger man ikke at købe blomster på Mors dag.

Kilde: Flowr.dk