Sponsoreret indhold

NHH – digital frontløber

Totalentreprenøren NHH har som en del af en overordnet strategi besluttet sig for at være blandt de fremmeste indenfor den digitale udvikling i entreprenørbranchen. At de allerede ligger godt fremme og fortsat er på vej fremad i fuldt firspring viser både udnævnelsen til årets danske Turn-Around virksomhed i den store internationale konkurrence Entrepreneur of the Year og deres brug af droner som dokumentationsredskab på byggepladser.

 

NHH vinder Turn-Around ved Entrepreneur Of The Year 2017   

I 2017 deltog NHH i den prestigefyldte konkurrence Entrepreneur of the Year (EY) og vandt prisen som den bedste virksomhed i kategorien Turn-Around. Konkurrencen, som er den største på sit felt, hylder de mest innovative og dygtigste vækstvirksomheder. NHH havde gjort sig fortjent til at vinde i kategorien Turn-Around i Danmark, fordi de efter en årrække med økonomiske udfordringer evnede at vende udviklingen og skabe vækst og udvikling. Det lod sig gøre på grund af dygtige og innovative strategiske beslutninger.

En målrettet indsats

Det er slet ikke tilfældigt at prisen for bedste Turn-Around gik til NHH. Virksomheden har arbejdet målrettet i flere år for at være frontløber på det digitale område og på den måde positionere sig i entreprenørbranchen. Det har ikke kun været en dans på roser at nytænke virksomheden. Behovet for nytænkning opstod efter finanskrisen og det har været en hård proces, men også utrolig spændende og alt arbejdet værd. NHH har nogle gode og dygtige medarbejdere og det er deres fortjeneste, at virksomheden befinder sig, hvor den gør i dag. Ledelsen har kun stolthed og glæde til overs for præstationen.

Målet er ikke nået endnu

Administrerende direktør og ejer Marianne H. Rysgaard kan dog fortælle at udviklingen slet ikke stopper her. Det er virksomhedens mål at fortsætte sin digitale udvikling og beholde sin position helt fremme. Det er for eksempel digitaliseringen på byggepladserne, der ses som et vigtigt led i at holde virksomheden i front.

Fokus og nytænkning

Til trods for at virksomheden befinder sig i en branche, der ofte opfattes som traditionstro og lidt konservativ har NHH foretaget utraditionelle og omfattende ændringer i virksomhedens struktur. Et af redskaberne til virksomhedens kursændring og fremgang er forandringsledelse. Det er da også den fokusering og nytænkning NHH har lagt for dagen, der var juryens begrundelse for at vælge NHH som vinder af kategorien, som bedste Turn-Around. En af de fokusområder, der har præget virksomheden de sidste år, er en omfattende digitaliseringsproces, der har sat fokus på vigtige elementer som rentabilitet og risiko.

 

NHH er med i front – droner skal sikre kvaliteten

Når NHH i fremtiden skal registrere og dokumentere bygningsdele på de byggepladser, som de arbejder på, vil de anvende den nyeste teknologi. En dronefører og en drone vil således være en del af hverdagsbilledet på byggepladserne. Det første sted dronen tages i brug er i Helsingør, nærmere bestemt på Stævnen. Her har NHH nemlig et projekt med renovering af 150 boliger. Målet er, at der i NHHs afdeling for entreprise og projekter benyttes droner til alle de opgaver, der har at gøre med registrering af bygningsdele og vejsyn. Det er nemlig en metode, der i høj grad er mere effektiv end de metoder, der anvendes i dag.

Hvad er fordelen ved en drone?

En drone er både bedre og billigere end det man gør ellers. Den sikrer ganske enkelt en bedre og mere præcis dokumentation på kortere tid. Hvis man for eksempel tager renovationsprojektet på Stævnen, mener entreprisechef Esben Hansen, at det hurtigt kan beløbe sig til en uges arbejde for en mand at registrere de eksisterende bygninger med et kamera og få det hele ind i en computer. Når der anvendes en drone, tager det samme arbejde kun en dag. Derfor er det et tiltag, der satses på fremover i NHH’s arbejde og videre digitale udvikling. Indtil videre lejer NHH drone og fører, men der er klart en ambition om at få en ”inhouse”.