Sponsoreret indhold

Sådan vælger du det rigtige mobilselskab

Danmark er et lille land. Alligevel har vi et hav af mobilselskaber, der alle gør hvad de kan for at få dig som kunde. Hvordan vælger du så det, der passer bedst til dig? Første skridt er at få overblik over alle mobilselskaber. Det kan du få på listen her https://mobilabonnement.dk/mobilselskaber#/

 

Næste overblik er over dit eget forbrug: hvor meget taler du hver måned? Hvor mange gigabyte data bruger du? Ved at have styr på det, bliver det nemmere at finde et abonnement, der passer til dit forbrug. På den måde betaler du hverken for mere eller mindre, end du har brug for.

 

Noget som mange undervurderer betydningen af, er netværket. Mobilselskaber kører på forskellige netværk. Hele landet er stort set dækket ind af de fire mobilnetværk, der findes. Forskellen består i, hvor godt de dækker rundtomkring i landet. Det er værd lige at ofre et par minutter på at undersøge dækningen der, hvor du skal bruge mobilen mest.

 

Det er så ærgerligt ikke at kunne se favoritserien, fordi dataforbindelsen hakker hele tiden. Alle mobilselskaber har dækningskort, men der er forskel på om det er indendørs eller udendørs dækning, der vises på kortet. Udendørs dækning er altid bedst, fordi mobilmasterne selvfølgelig står ude. En god udendørs dækning er ikke ensbetydende med en ordentlig indendørs dækning – det omvendte vil altid være tilfældet.

 

Mobilselskaber bruger andre tricks for at lokke dig ind som kunde. En af de mest almindelige er muligheden for at købe ekstra tjenester som en del af mobilabonnementet. Det kan eksempelvis være musik, streamingtjenester som HBO Nordic eller e-bogstjenester. Mobilselskaberne håber på, at det vil gøre dig til en mere loyal kunde, der er i stand til at modstå konkurrenternes fristelser. Alle selskaberne ved, at et moderne mobilabonnement ofte handler om mere end tale og data.

 

Andre mobilselskaber giver dig adgang til rabatklubber eller ekstra taletid, når du bruger penge i bestemte supermarkeder.

 

Hvis du samler alle familiens mobilabonnementer hos samme selskab, er der tit gode rabatter at hente. Desuden kan I dele tjenester, som for eksempel musik og streaming, med hinanden; for slet ikke at tale om datadeling og gratis opkald til familiemedlemmer. Ved at sammensætte abonnementerne sådan, at de tager hensyn til hele familien, kan det være slut med at betale for dyre abonnementer i øst og vest.

 

Jo mere du kan samle i dit mobilabonnement, desto flere penge kan du potentielt spare. En besparelse, som du vil få glæde af måned efter måned.